• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 28 Ekim 2016 13:46

Dolar rekorunu genişletti

Dolar rekorunu genişletti
Dolar TL karşısından rekor üstüne rekor kırdı. Dün piyasaların kapanmasının ardından yükselişe geçen dolar, açılıştan sonra rekor kırmaya devam ediyor.

ERKHABER / EKONOMİ - Dolar TL karşısından rekor üstüne rekor kırdı. Dün piyasaların kapanmasının ardından yükselişe geçen dolar, açılıştan sonra yukarı yönlü hareketine devam ederek 3,12'yi aştı. Konuyla ilgili bilgi veren Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekçen, dolarda yükselişin sürerek 3,1350'ye ulaşabileceğini söyledi. Doların zirve yürüyüşünde piyasaların dün ilk işaret aldığını belirten Çekcen, “Yurtiçi piyasaların bayram dolayısıyla yarım gün işlem göreceği ancak yurtdışı piyasaların tüm gün açık olacağı bugünkü işlem gününde dolar 3.12'yi aşarak rekorunu tazeledi. Yine elbette yurtiçi ve yurtdışı gelişmelerin aynı anda yaşandığı bir döneme denk gelmesinden kaynaklı, doların yükselişi daha sert oluyor. Aslında Dolar/TL dün yurtiçi TCMB’nin enflasyon raporu sunumu öncesi önemli bir direnci hızlı aşarak rekorun ilk sinyalini vermişti. Ayrıca olumlu ABD verilerinin de etkili olduğunu ve gelişmekte olan ülke para birimlerinde bir baskı olduğunu belirtelim” dedi.

KARIŞIK

“Dolar, 3.1350'yi görebilir”

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının dün gerçekleştirdiği 3'üncü Enflasyon raporu sunumunda son çeyrekte yavaşlama beklediğini açıklaması ve aynı zamanda 2017 yılı enflasyon beklentisini de yukarı yönlü revize etmesi TL varlıklarında satışları tetiklediğini dile getiren Çeçen, “TCMB piyasalara net mesajlar verse de, faiz indirim sürecinde kurun seyrinden ziyade enflasyon görünümünün bir gösterge olduğunu vurguladı. Faiz indiriminin sonuna yaklaşıldığı sinyali verildi ancak faiz indirim alanın halen mevcut olduğunun belirtilmesi kuru yukarı taşıyan etkenler olarak görülebilir. Ayrıca son dönemde olumsuz gelen yurtiçi göstergelere de vurgu yapıldığını belirtelim. Tarihinde ilk defa günlü kapanışını 3.10 üzerinde yaptı. Dolayısıyla yeni güne yükselişle başlaması normal karşılanıyor. Eğer bugün günlük ve haftalık kapanışını 3.11 üzerinde gerçekleştirirse yeni haftada zirve yürüyüşü sürebilir. Yükselişlerde 3.1200-3.1350 bölgesi görülebilir. Doların artık geri çekilmelerde destek bulacağı seviyeler 3.0900 - 3.1000 bölgesi olabilir. Bu seviyeler üzerinde kaldığı sürece yükseliş isteği devam edebilir. Bu sebeple dolar işlemi yapan yatırımcıların bugünkü kapanış fiyatına dikkat etmelerini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.