• Büyükşehir-1
SAĞLIK Haber Girişi : 20 Mart 2018 12:09

Doğuştan eli ters olan küçük Şiar sağlığına kavuştu

Doğuştan eli ters olan küçük Şiar sağlığına kavuştu
Doğuştan eli ters olan küçük Şiar sağlığına kavuştu

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 4 yaşındaki doğuştan eli ters olan küçük Şiar sağlığına kavuştu.  
Doğuştan Sol eli ters olan Erzurum’un Karaçoban ilçesi Molla Davut Mahallesinde oturan ve 7 çocuklu çiftçilikle uğraşan bir ailenin 4 yaşındaki oğulları Şiar Uslu ve ailesi, gittikleri her yerden müdahale için olumsuz yanıtlar alınca son olarak Erzurum Bölge Hastanesi ortopedi kliniğine geldiler. 
Burada 4 yaşındaki küçük Şiar'ı Ortopedi Kliniği El Cerrahi Uzmanı Dr. İbrahim Afşin Öztürk’e gösteren aile elin düzelebileceği konusunda olumlu yanıt aldılar. 
Doktor Afşin tarafından yapılan muayenede kendisine (Radial Club Hand) ön koldaki uzun kemiğin doğuştan var olan kısmının tam yokluğu teşhisi konuldu. Ortopedi kliniğine yatırılan küçük Şiar yapılan tetkik ve incelemelerin ardından ameliyat edildi. 
Oldukça başarılı geçen ameliyat sonrası bir açıklama yapan Uzman Doktor İbrahim Afşin Öztürk, “Hastamızı gördüğümüzde uzmanlık alanımıza girdiği için hemen ameliyat kararı verdik. Durumu ve riskleri olabileceğini de aileyle paylaştık olumlu yanıt alınca operasyonu gerçekleştirdik. Gördüğümüz bu vaka Radial Club Hand, önkoldaki uzun kemiğin doğuştan var olan kısmının tam yokluğu diye adlandırılır. Dünya da görülme sıklığı 100 bin doğumda 1'dir. Genellikle bu hastalarda eşlik eden sendromik durumları göz ardı etmemek lazımdır. Bu tür görülen vakaların genelde 1 yaşını geçmeden opera edilmesi gerekir. Bu tür vakalar ne kadar erken müdahale görürse başarı şansı daha yüksek olur. Muhtemelen hastamızın gittiği diğer hastanelerde bundan dolayı risk alınmamıştır. Biz hastamızı gördükten sonra uzmanlık alanımıza girdiği için ameliyata karar verip aileyle konuyu konuştuk başarı olasılığı kadar risklerden de bahsettik aile bunu kabul edince ameliyatımızı yaptık. Ameliyat sonrası 8 günlük bir hastane takip ve tedavisi neticesinde hastamızı sağlığına kavuşmuş bir şekilde güler yüzü ile taburcu ettik” dedi. 
Yapılan ameliyat ve hastane süreci ile ilgili konuşan baba Çetin Suslu, “Bir çok il ve hastanelerini gezdik ama şifa burada tabiri caizse burnumuzun dibindeymiş. Erzurum Bölge hastanesi ortopedi kliniği el cerrahı doktorumuz sayın Afşin hocama ve ekibine çok teşekkür ediyorum Şiarımı bana sanki yeniden verdiler oğlumu yeniden doğmuş gibi kucakladım. Allah razı olsun gerek doktorumuz Afşin beyden gerek serviste yatarken bizi aileleri gibi görüp ev sıcaklığı hissettiren tüm klinik çalışanlarından bölge hastanemiz mükemmel bir hastane gerek insan gücü ve kalitesiyle gerek bina özellikleri ile sunulan tüm hizmetler 5 yıldızlı otel konforunda” dedi.

KARIŞIK