• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Doğunun STK’ları tek çatı altında

Doğunun STK’ları tek çatı altında
Son yıllarda sayıları hızla artan dernek ve vakıflar yeni bir yapılanma ile artık seslerini ortak bir şekilde duyurabilecek.

ERKHABER / ERZURUM - Son yıllarda sayıları hızla artan dernek ve vakıflar yeni bir yapılanma ile artık seslerini ortak bir şekilde duyurabilecek. 
Kuruluş merkezi Erzurum’da olan Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ilk toplantısını bugün (16 Kasım 2017 Perşembe) günü yapmayı planlıyor. Bölge illerinden gelecek olan Sivil Toplum Kuruluşlarını bünyesinde toplamayı amaçlayan birliğin toplantısı Palandöken’de bulunan Palan Otelde gerçekleştirilecek 26 dernek ve vakıf yöneticisinin ve üyelerinin de katılacağı toplantı bölgede bir ilk niteliği taşıyor.
AMAÇ KAFKASLARDAN ORTADOĞUYA UZANMAK
Koordinatörlüğünü Hakan Akbaba’nın yapacağı ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki STK’lar ile vakıfları bir araya getirip sorunları ve çözüm önerilerine tercüman olunması hedeflenen Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği büyük hedefleri ile dikkat çekiyor. 
Koordinatör Hakan Akbaba, yıllardır bir araya gelemeyen ortam sorunlarını dile getiremeyen STK’ların böyle bir birlikteliğe ihtiyacı olduğunu anlattı. Amaçlarının Kafkas ülkelerinden Ortadoğu STK’ları ile daha aktif ve birleştirici çalışmalar yapmak olduğunu söyleyen Akbaba, “Her biri ayrı değer olan Sivil Tolum Kuruluşlarımızın sorunlarını dile getirmede zafiyet yaşadıklarını görüyoruz. Projelerini bir türlü hayata geçirememekle birlikte gün be gün heyecanları ve beklentileri azalmaktadır. Biz bu olumsuzlukların karşısında durup STK’larımıza heyecan katmanın üretici olmaları için ihtiyaç duydukları cesareti sağlamanın amacındayız. Sizin aracılığınızla bugün akşam 17.30’da yapılacak olan basın toplantımıza tüm basın mensupları ile birlikte STK yöneticilerimizi de davet ediyoruz. Gün birlik olma üretme büyüyen Türkiye’ye katkı sağlama günüdür ” diye konuştu.

KARIŞIK