• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Ocak 2018 14:55

Doğu Anadolu'da soğuk hava ve sis

Doğu Anadolu'da soğuk hava ve sis
Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 derece ile Erzurum'da kaydedildi. Kentte yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi.

ERKHABER / ERZURUM - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 derece ile Erzurum'da kaydedildi. Kentte yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi. 
Erzurum’da gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran yoğun sis nedeniyle şehir merkezinde görüş mesafesi yer yer 50 metreye indi.
Kar yağışının ardından soğukların etkisini artırdığı kentte, sis ve soğuk havanın etkisiyle yollarda yer yer buzlanma yaşandı. Sis ve buzlanma sürücülere zor anlar yaşattı.
Hava sıcaklığının sıfırın altında 12 dereceye kadar düştüğü kentte soğuk yüzünden ağaçlarda kırağı oluştu, araçların camları buzla kaplandı.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden hafif esecek.
Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 12, Kars'ta 11, Ardahan'da 9, Ağrı'da 6, Iğdır ve Erzincan'da 3 derece ölçüldü.

KARIŞIK