• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Kasım 2001 13:01

Doğalgazı sadece 4'ü dert edindi! Akdağ ve Taşkesenlioğlu sus-pus!​

Doğalgazı sadece 4'ü dert edindi! Akdağ ve Taşkesenlioğlu sus-pus!​
Bayburt ve Gümüşhane'de doğalgazda indirim yapılması üzerine Erzurum'da oluşan beklentiye Ilıcalı, Aydemir, Deligöz ile Belediye Başkanı Sekmen karşılık verdi...

 

KARIŞIK

ÖZEL HABER

 

ERKHABER / ERZURUM - Bayburt ve Gümüşhane’de doğalgaza yapılan yüzde 9’luk indirimi CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirip, “Neden Erzurum’a indirim yapılmadı?” diyerek Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermesinin ardından AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir ve Orhan Deligöz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen harekete geçti.  Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun gündemlerinde ise “Erzurum” yoktu!

 

Ilıcalı ve Aydemir, dün gün boyu EPDK ile görüşürken, Orhan Deligöz de Başbakan Binali Yıldırım’a konuyu aktarıp, “indirim” istedi ve olumlu cevap aldığını duyurdu.

 

SEKMEN, BAKAN VE PALEN A.Ş. İLE GÖRÜŞECEK

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de doğalgaz fiyatlarında indirim yapılması için Enerji Bakanı Berat Albayrak’tan randevu talep etti. Sekmen’in ayrıca Erzurum’un gaz dağıtım firması olan Palen A.Ş.’nin üst düzey yöneticileriyle de “indirim” konusunu görüşeceği öğrenildi.

ILICALI VE AYDEMİR, EPDK’YI MARKAJA ALDI

AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ve İbrahim Aydemir, dün gün boyu EPDK yetkilileriyle indirimin nasıl yapıldığı, Erzurum’un neden kapsam dışında bırakıldığını öğrenmeye çalıştı. Mustafa Ilıcalı ile birlikte yaptıkları temaslarla ilgili ERKHABER’e özel değerlendirmelerde bulunan İbrahim Aydemir, “Bir kere doğalgaz için indirim yapılması kanuni düzenlemeyle olabilecek bir olay. EPDK yetkilileri, indirimin, iki ilin gaz dağıtım işini üstlenen şirketin kendi kar payıyla ilgili olduğunu bize aktardılar. İlgili firma, EPDK’ya müracaat ederek, iki ilde de doğalgazın yaygınlaştırılması için yüzde 9’luk kendi karından indirim yapmak için izin istemiş, EPDK’da onaylamış. Konu bundan ibaret. Yani münferit iki ile yapılmış özel bir indirim söz konusu değil” dedi.

İbrahim Aydemir ve Mustafa Ilıcalı’nın bugün konuyla ilgili olarak TBMM’de kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyeceği de öğrenildi.

 

 

ORHAN DELİGÖZ, BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜ

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, soğuk iklimi ve gelir düzeyi düşük olan Doğu ve Güneydoğu'da, Erzurum'un da içinde bulunduğu Cazibe Merkezi kapsamında yer alan 23 ilde doğalgazda fiyat indirimi yapılmasını istedi. Deligöz, konuyu Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'a ilettiğini açıklayarak, “Başbakanımız bu konuya olumlu yaklaşarak bir çalışma başlatılması talimatı vermiştir. Önümüzdeki günlerde olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Deligöz, ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Erzurum’da hayvancılık alanında yapılacak destekleme tutarının 17 milyon 500 bin TL olacağını açıkladı. Deligöz, söz konusu kaynağın buzağı desteği, genç çiftçi, süt desteği destekleme ödemesi olarak önümüzdeki hafta içerisinde yapılmasının planlandığını kaydetti.

 

AKDAĞ VE TAŞKESENLİOĞLU’NUN GÜNDEMİ BAŞKA!

Öte yandan AK Parti’nin diğer iki milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın gündemleri ise yine Erzurum değildi. Gün boyu konuyla ilgili hiçbir değerlendirme veya basın açıklaması yapmayan Akdağ ve Taşkesenlioğlu’nun sosyal medya hesaplarından da herhangibir paylaşım yapmadıkları görüldü. Taşkesenlioğlu’nun bol bol “parti sloganları”nı tweetlediği görülürken, Erzurum ile ilgili sadece “Kuraklıktan etkilenen çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesini başbakana ilettim” yazılı bir paylaşım yaptığı belirlendi.

 

Akdağ ve Taşkesenlioğlu’nun Erzurum’da gündemin birinci sırasında yeralan bir soruna karşı duyarsız kalmaları, “Başka hangi konuda konuyacaklar ki? Yoksa bir metal yorgunluğu mu söz konusu?” eleştirilerine neden oldu.

 

KAMİL AYDIN AYLAR ÖNCE TBMM’DE GÜNDEME GETİRMİŞ AMA!

MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, 17 Şubat 2016’de kanun teklifi verdiği, 8 Şubat 2017 günü de TBMM’de söz alarak, Erzurum ile birlikte tüm Doğu’ya pozitif ayrıcalık yapılmasını istediği ve “Erzurum’a Serbest Ticaret Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesine Kömür ve Doğalgaz için KDV ve ÖTV Muafiyeti gereklidir” dediği, ancak başta Erzurum milletvekilleri olmak üzere kimseden destek alamadığı ortaya çıktı.

 

Bakanlar Kurulu’nun mobilya, beyaz eşya ve konut edinme gibi bazı sektör ve kalemlerde KDV ve ÖTV oranlarında indirime gitmesi veya sıfırlamasının yapılmasını değerlendiren Kamil Aydın, 8 Şubat 2017’de yaptığı konuşmada şunları söylemiş:

 

Milletvekili olmaktan büyük onur duyduğum Erzurum başta olmak üzere, Doğu Anadolu illerimizde doğrudan ithal edilen ve yoğunluklu tüketilen doğal gaz başta olmak üzere, ısınmada kullanılan tüketim maddelerinde de benzer uygulamaya gidilmesi bölge insanının en büyük beklentisidir. Vatandaş haliyle şunu sorguluyor: Gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan ÖTV, herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırlanırken lüks tüketim olmayan, ısınma amaçlı yakıt tüketimindeki vergilerin düşürülmemesi gerçekten izaha muhtaçtır. Milliyetçi Hareket Partisinin bölge Milletvekili olarak, bölgede doğal gaz başta olmak üzere ısınma amaçlı kullanılan doğalgaz ve kömürün KDV ve ÖTV’nin kaldırılması noktasında 17 Şubat 2016 tarihli bir kanun teklifi vermiştim. Başta Erzurum milletvekilleri olmak üzere Doğu Anadolu’nun bu kış şartlarında büyük bedeller ödeyen vatandaşının adına diğer bölge milletvekillerinin de desteğiyle inşallah bunu kanunlaştırır, halkımızı kısmen rahatlatmış oluruz.