• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Nisan 2016 11:16

Dirisine de ölüsüne de sahip oluyorlar...

Dirisine de ölüsüne de sahip oluyorlar...

Sinan ÖZÇAYLAK Yazdı...

KARIŞIK

 

Geçtiğimiz cumartesi günü çok sevdiğim, nasihatleri ile büyüdüğüm anneannemi kaybettim. Büyük torun olmam hasebiyle cenaze işleriyle uğraşmakta bana düştü. Geçmişte birkaç cenaze işlerini yine ben yapmıştım. Her şeyin eskisi gibi olduğunu düşünerek, mezarlık tapusunu da yanıma aldım ve kabristana gittim. Anneannemin ismini istediler mezarlığın yerini gösterdim.

Sonra…? Sonrasına hiç karışmadım. Kefeninden yıkanmasına, cenazenin hastaneden taşınmasından defin işlemine her şeyi Büyükşehir Belediyesi'nin personeli yaptı.  Şaşırmıştım, defin saati çok şiddetli bir dolu yağdı, bir anda baktık ki belediye personeli cenazeye gelenlere yağmurluk dağıtıyor. Defin bitti eve geçtik. Belediye yemek ikramını da düşünmüştü. Akşamında elinde bir belge ve fotoğrafla yine belediye çalışanları geldi. Anneannem için bir ağaç dikmişler onun krokisi ve fotoğrafını bize verdiler. 

Merakımdan sordum, ben gazeteci olduğum için mi bu muameleyi gördüm. Başsağlığı için gelenlerin hepsi belediyenin bu hizmetinden son derece memnundu. 

 

Geçmişle mukayese ettiğinizde müthiş bir fark olduğunu göreceksiniz. Fark ettim ki Büyükşehir Belediyesi gerçekten bu şehrin dirisine de ölüsüne de sahip. Bu hizmetlerinden ötürü bir Erzurumlu olarak başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e ve ekibine teşekkür ediyorum.