• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 16 Şubat 2023 12:48

DEPREM ORTAYA ÇIKARMADAN SİZ ÇIKARIN

DEPREM ORTAYA ÇIKARMADAN SİZ ÇIKARIN
Yetkililere seslenen Can Eş, “ Şehirde imar barışından yararlanan binaların durumları nedir, kaç tane kaçak, ruhsatsız yapıya imar belgesi verildi? Risk durumu nedir? Deprem ortaya çıkarmadan siz çıkarın.” dedi.

ERKHABER / ERZURUM - CHP’li Serhat Can Eş, Erzurum’da imar barışı için başvuru sayısının 45 bin olduğunu belirtti. Yetkililere seslenen Can Eş, “ Şehirde imar barışından yararlanan binaların durumları nedir, kaç tane kaçak, ruhsatsız yapıya imar belgesi verildi? Risk durumu nedir? Deprem ortaya çıkarmadan siz çıkarın.” dedi.

KARIŞIK

10 ilde yıkıma sebep olan deprem sonrasında, uzmanların Bingöl Yedisu fayına dikkat çekmesi, Erzurum’da ki binaların durumu ne sorularını da beraberinde getirdi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partili Serhat Can Eş, “ Bu acılar neden bizim başımıza geliyor diye  soruyoruz? Yetkililer ne yazık ki kader deyip işin içinden çıkmaya çalışıyor. Bir şaman atasözü der ki; ‘Sen öğrenene kadar ders devam eder.’

 

Cumhurbaşkanının müjde olarak duyurduğu  ‘imar barışı’ ile sırf para toplama adına, binlerce kaçak, ruhsatsız yapıya imar belgesi verildi. Bunun sonuçlarını acı bir biçimde bu gün tecrübe ettik. Basından öğrendiğimiz kadarıyla Erzurum’da İmar Barışına 45 bin müracaat olmuş, bu günden tezi yok, bu binalar incelenmeli, depreme dayanıklı olup olmadıkları tespit edilmeli, gerekirse güçlendirilmeli, yoksa yıkımı gerçekleştirilmeli. Gerekli tedbirleri almadan, takdiri Allah’a bırakmak, kader deyip geçiştirmek sorumluluktan kaçmaktan başka bir şey değildir.  

 

Erzurum’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, teyakkuza geçip, derhal şehrin yapı stokunu çıkarmak zorunda. Bingöl Yedisu’da olacak bir deprem Erzurum’da ciddi yıkıma sebep olabilir. Tedbir almayanlar, bu vebalin altından kalkamaz.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.