• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 08 Ekim 2019 16:29

DASAD’dan sigorta acentelerine cansuyu

DASAD’dan sigorta acentelerine cansuyu
Doğu Anadolu Sigorta Acenteler Derneği ile İŞ-KUR arasında imzalanan protokolle, sigorta acenteleri iŞ-KUR elemanlarını 6 ay istihdam edebilecek.

ERKHABER / ERZURUM - Doğu Anadolu Sigorta Acenteler Derneği  ile İŞ-KUR arasında gerçekleştirilen protokolle sigorta acenteleri sektöründe yaşanan eleman sıkıntısı giderildi. Daha önce İŞ-KUR elemanlarını 3 ay çalıştırabilen acenteler artık 6 ay boyunca eleman istihdam edebilecek.

KARIŞIK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Doğu Anadolu Sigorta Acenteler Derneği Başkanı Serkan Daş, bu kriz ortamında sıkıntı yaşayan acentelerin eleman noktasındaki önemli bir sorunu çözüme kavuşturduklarını belirtti. Sigorta acenteden alınır sloganıyla yola çıktıklarını ve bugüne kadar önemli projelere imza attıklarını da ifade eden Daş, “Sektörde en önemli sorun eleman sıkıntısıydı. İŞ-KUR’dan gelen elemanları sadece 3 ay çalıştırabiliyorduk. 10 acente bir araya gelerek havuz oluşturduk. Hazırladığımız projeyi İŞ-KUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu’ya sunduk ve onay aldık. Artık İŞ-KUR elemanlarını acente sektöründe 6 ay çalışabilecekler”dedi.

Bu süreçte önemli destekler aldıklarının da altını çizen Daş, “ İŞ-KUR, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ve ATA-SEM yetkililerine bizlere verdikleri destekten ötürü teşekkür ederim. Ayrıca her projede birlik ve beraberlik içerisinde çalışan dernek yönetimimize de minnettar olduğumu belirtmek isterim” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.