• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 16 Temmuz 2016 15:34

Darbeye karşı tek ses!

Darbeye karşı tek ses!
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında olağanüstü toplandı.

ERKHABER / GÜNCEL - TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında olağanüstü toplandı.

KARIŞIK

İşte Meclis'ten yapılan açıklama;

"DEMOKRASİ BAYRAMI TABLOSUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Dışarıda ve içeride büyük ölçüde bütün vatandaşlarımız ellerinde bayraklarla geldi. Millet olarak tek vücğt halindeyiz. Dün akşamdan beri çok üzücü ve acı verici aynı zamanda çok ibretli saatler yaşanmıştır. 15 Temmuz demokrasi bayramı tablosuyla karşı karşıyayız.

"TÜRKİYE'NİN GELİŞMESİNDEN RAHATSIZ OLDULAR"

Milletimize bu acıyı yaşatanlar en ağır şekilde cezalandırılacak. Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen bir takım kişiler rahatsız olmuşlardır.

"YABANCIYA SALDIRIR GİBİ MİLLETE SALDIRDILAR"

Türkiye, vatan hainlerinin bu darbe girişimine dayanmış ve başarıya ulaşmalarına izin vermemişlerdir. Birçok kamu binası saldırıya maruz kalmışi ve TBMM bombalanmıştır. Asker, eline verilen silahı millete çevirmiştir. Bir yabancı güce, işgalciye saldırıyor gibi millete saldırılmıştır.

"EMİR KOMUTA ZİNCİRİNİN DIŞINA ÇIKILMIŞTIR"

Meydanları dolduran, tankları durduran halk sayesinde bu durumun önüne geçilmiştir. Bu kalkışmayı yapanlar küçük bir azınlıktır. Emir komuta zincirinin dışına çıkmışlardır. Bunlar en ağır cezaya çarptırılacaktır. şimdi yaraları sarma zamanıdır. Bu millet tarihinde çok kötü zamanları atlatmış ve bugünleri de geri de bırakacaktır.

"DEMOKRASİ NÖBETİ TUTULDU"

Dün akşam TBMM demokrasi nöbetinde bulundu. Parti farkı gözetilmeksizin bu tutum devam ettirildi. Bugün burada her 4 partinin ortak bir metinin beraber okuyacağız ve millete sunacağız.

Başbakan Binali Yıldırım konuşuyor;

O mübarek kanlarıyla milletin istikbalini muhafaza eden şehitlerimizi minnetle anıyorum, saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Ailelerine özellikle sesleniyorum üzülmeyin onlar peygamberlikten sonraki en büyük mertebeye ulaştılar. O kahramanlar düne kadar sizin evlatlarınızdı artık Türk milletinin evlatları oldular. Yaralı kardeşlerime acil şifalar diliyorum. Milli iradeyi teslim almaya çalışanlar karşısında sokağı teslim alan aziz miğlletimi selamlıyor, böyle kahraman bir milletin evladı olmaktan büyük gurur duyuyorum.

HER PERSONELİN ALNINDAN ÖPÜYORUM

Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'a dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum. Siyasi parti genel başkanlarına dayanışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Emniyet teşkilatımızdaki polislerimizin alnında öpüyorum. Peygamber ocağı TSK'nın vatanını, milletini, bayrağını seven demokrasiye gönülden bağlı her personelinin alınlarından öpüyorum.

Darbe karşısında dünyaya örnek olan medya temsilcilerimize özellikle teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütlerimize, sabaha kadar ezan ve sela okuyan imamlarımıza teşekkür ediyorum. Dünyanın her bir yerinde sokağa çıkan dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyorum.

DÜNYA DEMOKRASİSİNE ÖRNEK BİR DURUŞ SERGİLEDİNİZ

Dün gece barikatları aşarak, tankları geçerek, kurşunları aşarak Meclis'e geldiniz, ya demokrasi ya ölüm diyerek siz vekillerimiz dümdük durdurunuz. Milletin meclisine bombalar yağdırdılar, silahlarla taradılar bir tek geri adım atmadınız. Dünya demokrasisine örnek bir duruş sergilediniz.

Bundan sonra bu milleitn evine, milli iradenin tecelli ettiği bu Meclis'e kim el uzatırsa akıbeti aynı olacaktır. Bugünden ititbaren hiçkimse milletin iradesine el uzatmayı düşünjemeyecektir.

İNADINA DEMOKRASİ, İNADINA MİLLİ İRADE

Bugün yeni bir gün 79 milyon tek yürek olmuştur. Bugün tüm siyasi partilerin ortak bir sesle darbeye hayır dedikleri , birlikte demokrasiye sahip çıktıkları gündür. Milletimize bayrağımıza meclisimize bir saldırıda nasıl bir araya geldiğimizi tüm dünyaya gösterdik. Bu ruhla biz terörü de yeneriz, yaralarımızı da sararız. Bugün acı bir hadisenin arkasından çoğalan umutların günüdür. Bu birliktelik ruhuna sımsıkı sarılacağımıza söz veriyorum. 81 vilaeyetin her köşesinde tüm parti destekçileri el ele verdiler. Milletin b u mesajını anladık dediler. İhanet ve terör karşısında birlik olma talimatını milletimizden aldık. Bir kez daha darbe karşısında kahramanca duran milletimize şükranlarımız sunuyror, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Diyorum ki inadında demokrasi, inadına, barış ,iradına milli irade.

Millete darbe yapmak isteyenlerin kendileri darbe yemiştir. 15 Temmuz artık Demokrasi Nöbeti'nin tutulduğu gündür, Demokrasi Bayramı günüdür.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor;

Demokrasiye yapılan saldırıyı alçakça kınıyoruz. Dün halkımız meydanlara çıktı darbeye karşı direndi. Hukun çiğnendiği heryerde direnme hakkının ne kadar meşru olduğunu dün gördük. Direnme hakkına bundan daha iyi bir örnek olamaz. Bu Meclis sonuna kadar Cumhuriyet'in değerlerini demokrasiyi sonuna kadar savunacaktır. Bu Meclis hep birlikte demokrasi cephesini geliştirmelidir. Bu darbe girişimini parlamenter demokratik sistemi önelemiştir. Bu mirasa sahip çıkmak ortak görevimizdir. Ayrılık yok demokrasi yolunda sonuna kadar birlikte mücadele var.

Bu ülkede özgürlüğünü korumaya çalışan medya darbecilerin yolunu kapattı. Canlı yayında dün medya halka direnme hakkını kullanma konusunda cesaret verdi. Yürekten teşekkür ediyorum medyaya.

Demokrasi geliştikçe Türkiye dünyanın saygın ülkelerinden biri olacaktır. Her siyasi parti bir özeleştiri yamalıdır. Darbenin amacı ne olursa olsuhn teröre karşı nasıl ortak tepki gösteriyorsak domkrasi içinde ortak adım atmalıyız. Demokrasi üzerinde vesayete bu paralamento izin vermemelidir, vermeyecektir.

Ortak adımla, uzlaşı kültürü içinde Türkiye'nin sorunlarını çözmek için birlikte çalışmak sorundayız. Çünkü özgürlüklerin kısıtlanması, demokrasiden taviz verilmesi sorunun kendisidir. Buradki her tehtit Türkiye'ye yönelik tehtitdir. Çok kritik bir dönem içerisindeyiz. Bu dönemi soğuk kanlılıkla hukuk içinde kalarak atlamamız gerekmektedir. Hukuktan vazgeçmeyeceğiz. Devlet hukuk içinde devlettir. Halk arasında gerilimi tahrik edecek üslup ve girişimlerden kaçılıması duygusuyla domrasi dileğiyle saygyla herkesi selamlıyorum.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuştu;

Dün gece demokrasiye darbe indirilmek istenmiştir. TSK'nın içine yuvalanmış vatan ve millet düşmanları gecemizi zehir etmiştir. Çatısı altında bulunduğumuz Meclis vurulmuştur. Bu sözün bittiği yerdir. Tanklar sokaklara çıkmıştır. 96 yıllık TBMM'nin bombalanması korkunç bir hainliktir. Böyle bir hainliği 7 düvel bile yapamamıştır. Bu barbarlığıa hiçkimse cüret dahi edememiştir. Bu şerefsiz kalkışma karanlık darbe girişmi, Türk milletinin tabanını hedef almıştır. Kanı bozuk çevre ve odaklar ülkemizi kaosa mahkum etmeyi amaçlamıştır. Darbe girişimi kadar kalleş bir terör saldırısıdır. Demokrasi uçurumdan dönmüştür.Milli iradeye sürülmek istenen kara leke milletimizin kararlığıyla püskürtülmüştür. Cunta devileri tarihin çöplüğüne çoktan atılmıştır.

Hepimiz bu cennet vatanın neferleriyiz. Tarihimiz birdir, talihimiz de birdir. Gazi Meclis'e bomba atacak kadar gözü dönmüş çürümüşler de asla TSK'nın içine barınamaycaktır. Yediklerini içtiklerini burunlarından getirmek hepimizin namus borcudur. Devlet, bayrak, dil, vatan, bayrak tektrir. Vatandaşlarımıza kurşun sıkan darbecileri şiddetle lanetliyorum. 15 Temmuz'daki şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

TSK bünyesine silayet etmiş, kanserleşmiş hücereli keserek yoke etmeliyiz. Bugünkü ağır provakosyon ortamına karşı son derece uyanık olunmalıdır. Milli geleceğimiz ve güvencemiz demokrasidir. Bu darbe girişiminden herkesin ders çıkarmasını umuyorum.