• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 04 Şubat 2018 13:53

DAİB’de 2017 değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi...

DAİB’de 2017 değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi...
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) tarafından düzenlenen toplantıda 2017 yılı değerlendirmesi ve 2018 yılı beklentileri basın mensupları ile paylaşıldı.

ERKHABER / ERZURUM - Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) tarafından düzenlenen toplantıda 2017 yılı değerlendirmesi ve 2018 yılı beklentileri basın mensupları ile paylaşıldı. 
DAİB Toplantı Salonu’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıda DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel ve DAİB Genel Sekreteri Murat Karapınar, 2017 ihracat oranlarını hakkında değerlendirmelerde bulundular.
DAİB Genel Sekreteri Murat Karapınar, 2017 yılı ihracat rakamları, Hedef Pazar ve ürün analizleri çalışmaları, fuar ve gezi organizasyonları ile bölge ihracat stratejisi ve eylem planı hakkında değerlendirmelerde bulundu.
DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel ise, açıklamasında, “DAİB yönetimi olarak ekip ruhu içerisinde genel sekreterimiz ve personelimizde birlikte bölgemize ne kadar daha fazla katkı sağlayabiliriz bunun çabası içerisinde olduk. Doğu Anadolu bölgesi olarak merkezi yönetimlerde hep pozitif ayrımcılık alarak onların desteği ile bölge ihracatının artırılması noktasında yoğun mücadele içerisinde olduk. Hükümetimize, Ekonomi Bakanlığımıza ve İhracatçılar Meclisimize bize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bölgemiz oldukça geniş. 17 il var. Bölgenin ihracatını artırmak için çalışmalarımıza çok daha yoğun olarak sürdürmeye gayret ediyoruz. Önemli olan bölgemizin ihracatını artırmak. 2018 yılından da çok ümitliyiz. Bölgemizin şansı çok açık. Bölgemizin sıkıntıları var ancak çok güzel alternatiflerin açılacağına inanıyorum. Bölgemizin önü açık. En büyük ticaretin bu bölgeden olacağına inanıyoruz. Şimdiden hazırlıklarımızı yapmamız lazım. Üretime ve istihdama önem vermemiz gerekiyor. Üretim olmadan hiçbir şey olmaz. Teşviklerden iyi yararlanmak gerekiyor. İyi takip etmek ve araştırmak gerekiyor. Teşvikleri batı çok daha iyi kullanıyor” diye konuştu.

KARIŞIK