• ŞEpnolat üst

DAGC Başkanı Özsoy'dan cevap var...

  • Büyükşehir-1

 

Hatırlarsınız, geçtiğimiz günlerde Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy'a Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili bazı sorular yöneltmiştik. "DAGC Başkanı Özsoy'a FETÖ üzerine sorular..." başlığını uygun gördüğümüz yazımızda, başkanı olduğu DAGC'nin FETÖ'den açığa alınan ve tutuklanan üyelerini bu konudaki tepkili yazımız üzerine ihraç edip, üyeliklerini dondurduğuyla ilgili basın açıklamasında yer verdiği "Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve mensubu gazeteciler geçmişte de bugün de FETÖ yandaşlarıyla hiçbir maddi manevi ilişki içinde olmamışlardır" sözlerini değerlendirmiş ve bu doğrultuda da birkaç soru sormuştuk.   


 

HANGİ SORULARI SORMUŞTUK?

 Manevi ilişkimiz yok diyorsunuz ama FETÖ’nün yayın organlarında üst düzey yönetici olarak çalışan kişileri, yönetim kurullarınızda hem de başkanvekilliği, başkan yardımcısı, üst kurul delegesi gibi önemli görevlere getirdiğinizi unutuyor musunuz? 

Yok eğer unutmuyorsanız, bu ilişkiyi nasıl yorumlamamızı istiyorsunuz? 

DAGC’nin üst kurul delegelikleri ve yeni kurduğunuz federasyonun Yüksek İstişare Kurulları’nda FETÖ’nün yayın organlarında çalışanlara görevler vermek sizce manevi bir ilişki değil midir?

17/25 Aralık darbesinden sonra 17 Haziran 2014’de yapılan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nu seçimlerinde, konfederasyonun yüksek istişare kurulu yedek üyeliğine FETÖ’nün yayın organı olduğu için kapatılan Zaman Gazetesi’nin temsilcisini kim seçtirdi Sayın Özsoy, bir açıklayın da bilelim?

Kendinizin de yönetim kurulu üyeliğine getirildiğiniz bu seçime, söz konusu kişiyi siz yazdırmadıysanız, kim yazdırdı?

Sırf siz başkan seçilesiniz diye Almanya’da görevli olan ve bugün FETÖ’den tutuklanan Yalçın Güler’in sırf size oy vermek için Erzurum’a gelmesi sahi nasıl bir ilişkinin ürünüdür Feridun Başkan?

Başkanlığınız boyunca yönetimlerinizde yeralan Cihan Haber Ajansı’nın üst düzey yöneticilerinin FETÖ mensubu olmadığını mı iddia ediyor sunuz?

Bu açıklama ile onları aklamayı mı amaçlıyorsunuz?

Cihan Haber Ajansı’nın FETÖ’nün yayın organı olduğu için kapatıldığından haberiniz mi yok, yoksa milletle dalga mı geçiyorsunuz?

Şantajla suçlanan üyeniz Cem Atmaca’yı yargı kararını bekleme ihtiyacı bile duymadan süratle ihraç edip, bunu da basın açıklamasıyla duyururken, FETÖ’den gözaltına alındıktan sonra adli denetim şartıyla serbest bırakılan 5 üyeniz için neden yargı kararını bekleyeceğinizi açıklayıp, ihraç etmiyorsunuz? 

Size göre “terör örgütü üyeliği” iddiası, “şantaj” iddiasına göre daha mı masumdur? 

Bu isimleri tıpkı devletin yaptığı gibi, soruşturma bitene kadar ihraç edip, aklanmaları halinde yeniden üye yapmanız doğru bir tavır değil midir? 

 

Böyle yaparsanız, bu üyelerinizin ilk seçimde size oy vermeyeceğini mi düşünmektesiniz?


BAŞKAN ÖZSOY AÇIKLAMA GÖNDERDİ

Bu sorularımız üzerine soruların muhatabı olan DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, benim adıma kaleme aldığı bir yazılı açıklamayı, bana değil ama iş ortağım, dostum Sinan Özçaylak'a ulaştırdı.

Haliyle Özçaylak da bana...

Belli ki Başkan'ı çok kızdırmış ve küstürmüşüz...

Her neyse, dönelim konumuza...

Direk bana ulaştırılmadığı için yayınlamak zorunda olmadığım bu açıklamayı, basın meslek ilkeleri gereği ve cevap hakkının kutsallığı nedeniyle noktasına, virgülüne, imla ve yazım hatalarına dahi dokunmadan yayınlamayı doğru buldum... 

Değerlendirme kamuoyunun...


İŞTE O AÇIKLAMA

Sayın Orkun Çizmeli,

Sahibi olduğunuz ERK Haber sitesinde şahsımla ilgili hakikat olmayan bir takım iddialarda sunulmuş ve sorular sormuşsunuz.

Öncelikle şunu açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki, sizin de altını çizdiğiniz gibi benim FETÖ ve onun sapık düşüncesi ile ilintim olamaz. Böyle bir düşünce bizim fikrimize de zikrimize de terstir. Bunu yakın zamanda Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olan siz en yakından bilirsiniz.

Bu itibarla bir kez daha 15 Temmuz gecesi FETÖ’cülerin ve Şerefli Türk Ordusunun üniformasının giymiş bir takım hainlerin Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmeye, Milli İradeyi ortadan kaldırmağa yönelik alçak darbe girişimini nefretle kınıyorum.

15 Temmuz gecesinde Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı için Ağrı’daydım ve Cumhurbaşkanımızın ‘meydanlara inin’ çağrısıyla biz de Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve iki il başkanı ile birlikte Vali Musa Işın’ın makamına giderek sabah 04’e kadar onun yanında yer aldık.

Darbeleri yaşamış bir insan olarak her zaman darbeye ve darbecilere karşı olmuşumdur. Bu anlamda FETÖ Terör Örgütü ve haile ilgili ilk tepki açıklamasını da TGK, DGF ve DAGC olarak yaptık.

Sorularınıza gelince;

- FETÖ’nün yayın organında görev yapan gazeteci; AA, TRT, İHA gibi kurum ve ajans temsilcileriyle birlikte Cemiyet yönetimine girmiştir ancak ilgili gazetenin genel yayın yönetmeni Cumhuriyet Savcısında ifadesine başvurulmak üzere çağrıldığında, ilgili kurum tarafından bizim üzerimizde BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÇİĞNENİYOR TÜRÜNDE AÇIKLAMA yapmamız için baskı uygulanmış ancak biz açıklama yapmayınca istifa ile tehdit edilmişiz ve saat 11.00 sularında bütün basın kuruluşlarına açıklama gönderilerek ‘Cemiyetin kendilerine sahip çıkmadığını ilan ederek istifa etmişler’ Cemiyet yönetimi de aynı gün toplanarak ilgili kişilerin üyeliğini sonlandırmıştır. İlgili kişinin diğer kurumlardaki görevlerine de son verilmiştir.

- Sizin de belirttiğiniz gibi ‘Şantajla suçlanan ve gözaltına alınan’ cemiyet üyesi ilgili kişinin de üyeliği sonlandırılmış. Daha sonra mahkemeden aldığı kararla başvuruda bulunduğu takdirde Yönetim Kurulumuz kendisi hakkında gerekli kararı vereceği kendisine sözlü olarak iletilmiştir.

- Almanya’dan seçim kazanmamız için geldiği iddia edilen ve FETÖ terör Örgütü darbe girişiminden tutuklanan TRT muhabiri Y.G, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetinin hiçbir genel kurulunda oy kullanmamıştır. Zaten söz konusu şahsın genel kurul toplantılarına katılmadığı hazirun listelerindeki imzasının bulunmamasıyla ortadadır,. (İddia ettiğinize göre elinizde belge vardır. Ben inanıyorum ki belgesiz yazmazsınız. İlgili belgeyi de yayınlarsanız daha inandırıcı olursunuz.)

Şahsım ve temsil etmekten onur duyduğum cemiyetimiz ile ilgili iddialarınız konusunda, hukuki merciler nezdinde yapacağım girişimlerim saklı kalmak kaydıyla, tarihe not düşmek adına iddialarınıza cevap teşkil eden bu yazımı sitenizde yayınlayacağınıza olan inancımla iyi günler dilerim.

Feridun Fazıl ÖZSOY