• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Mayıs 2016 08:07

DAGC Başkanını ne üzdü?

DAGC Başkanını ne üzdü?

Geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen B.B. Erzurumspor kulüp tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda kendisi ile ilgili yalan ve iftiraya dayalı haber yapan gazetecilerce hukuki anlamda mücadele edeceğini söyledi.

KARIŞIK

Başkan Sekmen, pusu kuran, kumpas kuran, tetikçilik yapan, tehdit ve şantajlarla haksız kazanç elde sözde gazetecilerle hukuki mücadelem sürecek ifadelerini kullandı.

Öyle de olmalı meslek etiğini ayaklar altına alan kim varsa yargı önünde hesap vermeli.

Bizde kendi camiamız içerinde var olan bu tür kişilerin temizlenmesini istemiyor muyuz? Ne yazık ki bir takım siyasilerin bunlara desteklerinden mustarip değil miyiz?

Meğer tam tersi söz konusuymuş.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy toplantı sonrası Başkanın bu ifadelerinden büyük üzüntü duymuş. Yayınladığı bildiride “Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in sözlerini maksadını aşan ifadeler olarak telakki etmek istiyor ve üzüntülerimizle düzeltilmesini bekliyoruz” demiş.

Yahu seni ne üzdü sayın başkan çok merak ettim? Yani pusu kuran, tehdit eden, şantaj yaparak çıkar sağlayan sözde gazetecilerle mücadelede irade koyan bir siyasinin bu tavrı mı sizi incitti?

Niye..?

Gerçi sizin anlamlandıramadığımız bu tavırlarınızdan dolayı neredeyse Kâlu Bela’dan beri başkan olduğunuz cemiyetinizden onlarca gazeteci istifa etmedi mi?

Bari şimdi durun sizin STK olarak yıllardır beceremediğiniz bir konuda kendisinden emin bir siyasi irade koyuyor. Bari şimdi karışmayın. Size muhalif olan bütün gazeteciler cemiyetten istifa etti. Cemiyet artık sizin, kimse karışmıyor, rahat rahat takılıyorsunuz, öyle görünüyor ki ömrünüz vefa ettiği müddetçe de bu görevi bırakmaya niyetiniz yok. Bari mesleki konularımıza duyarlı olan insanların heveslerini kırmayın.

Sizin bu tavrınız helal yoldan ekmeğini kazanan, pusu kurmayan, tehdit ve şantajla çıkar elde etmeyen, birilerinin tetikçiliğini yapmayan gazetecileri üzmüştür.

Sayın cemiyet başkanı Feridun Fazıl Özsoy’un bu sözlerini maksadını aşan ifadeler olarak telakki etmek istiyor ve üzüntülerimizle düzeltilmesini bekliyoruz.