• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli Erzurum'a müjdeler... Ilıcalı'nın projelerinin müjdesini verdi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli Erzurum'a müjdeler... Ilıcalı'nın projelerinin müjdesini verdi...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin kongresinde yaptığı konuşmada Erzurum'a yönelik önemli açıklamalarda bulundu...

ERKHABER / ERZURUM - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı kongresinde konuştu. Konuşmasında Erzurum'a yönelik önemli müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026 Dünya Kış Olimpiyatları'nı Erzurum'a getirmek için aday olacaklarını söyledi ve "Alırız demiyorum ama adayız. Adaylık başvurumuzu yapacağız ancak çok güçlü rakiplerimiz var. İnşallah olimpiyatları Erzurum'a getirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi. 

KARIŞIK

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın Kış Olimpiyatları, Hafif Raylı Sistem ve Yerli Otomobil Şarj Üniteleri projeleriyle ilgili müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'un şehir içi ulaşımınının çözümü için hafif raylı sistemin de yatırım planına alındığını müjdeledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün "haberim yok" diyerek, Mustafa Ilıcalı'yı yalanladığı projenin de Erzurum'da yürütüleceğini "Yerli otomobilin şarj üniteleri de Erzurum'da üretilecek" sözleriyle açıkladı. 

Erdoğan, ayrıca Kop, Ovit ve Çirişli tünellerinin tamamlanmasıyla birlikte Erzurum'un hem Güneydoğu'ya hem de Karadeniz'e olan mesafesinin kısalacağını da belirterek, "Artık Erzurumlu yollarda çile çekmeyecek" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üç önemli konuda açıkladığı müjdeler, salonda bulunan partilileri coşturdu...