• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 22 Kasım 2016 19:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TSK, polis ve yargı içinde bunlar hala var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TSK, polis ve yargı içinde bunlar hala var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ’nün TSK, polis ve yargı ile devlet kurumları içinde hala olduğunun altını çizerek, ihanet çetesinin tamamen temizlenmediğini söyledi.

ERKHABER-Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Polis Akademisi “Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti” Konferansı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, TSK, polis ve yargı içinde FETÖ’nün hala olduğunu belirtti.

Suriye ve Irak konusunda da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye ve Irak konusu Türkiye için enerji meselesi değildir, siyasi etkinlik alanını genişletme meselesi değildir, keyfe keder bir mesele hiç değildir. Bu mesele bizim için öncelikle bir beka meselesidir” dedi.

“Sorunları kaynağında çözeceğiz, kapıya geldikten sonra değil”
Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vatan kolay kolay elde edilmedi. Çok şehit verdik. 780 bin kilometrekarelik bu vatan toprakları üzerinde kimse hesabı girmesin, faturasını ve bedelini çok ağır öderler, ödüyorlar” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin yeni güvenlik konseptine ilişkin konuşan Erdoğan, “Artık tehditlerin kapımıza dayanmasını, canımızı acıtmasını beklemeyeceğiz. İçeride ve dışarıda hangi tehdit söz konusu olursa olsun biz üzerine gideceğiz. Sorunları kaynağında çözeceğiz, kapıya geldikten sonra değil. Buradaki güvenlik kavramı sadece asayişi, sınırların korunmasını kapsamıyor. Savunmadan emniyete, adaletten sağlığa, ekonomiden ulaşıma, enerjiden eğitime, bilişimden şehirleşmeye her konu yeni güvenlik konseptimizin içindedir. Biliyoruz ki günümüzde tüm hızı ile süren küresel mücadele her alana sirayet etmiştir. Sınır güvenliğinizi istediğiniz kadar iyi sağlayın ekonominizi güvenceye alamamışsanız o sınırlar kendi kendini tehdit ederek çöker. Siz istediğiniz kadar en modern teknolojileri kullanarak mükemmel bir asayiş düzeni kurun, enerji güvenliğinizi sağlayamamışsanız hiçbiri bir şeye yaramaz. Ülkemizin yeni güvenlik konsepti tüm alanları kapsamakla birlikte mutlaka önceliklerimiz olacaktır ve vardır. Terörle mücadele bu önceliklerin başında geliyor” diye konuştu.

 

KARIŞIK

REKLAM
ads by AdMatic