• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Nisan 2024 12:50

Çirişli Tüneli kaderine mi terk edildi?

Çirişli Tüneli kaderine mi terk edildi?
2007'de temeli atılan Erzurum'la Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesini birbirine bağlamayı amaçlayan Çirişli Tüneli'nin yapımı yılan hikayesine döndü.

LEVENT AKPINAR'IN HABERİ

KARIŞIK

 

 

ERKHABER  / ERZURUM - Erzurum-Bingöl Karayolu Çirişli mevkiinde 2017 yılında temeli atılan 4 bin 750 metrelik çift tüp geçişi toplam 9 bin 500 metre uzunluğundaki Çirişli Tüneli'nin yapımı yılan hikayesine döndü. Karadeniz'i Erzurum üzerinden Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ne bağlamanın hedeflendiği tünel 7 yıldır bitirilemiyor. Yolu kullanan sürücüler her fırsatta Dallıkavak ve Kırık tünellerini dile getiren Erzurum Milletvekillerine Çirişli Tüneli'ni unuttular diyerek tepki gösteriyor.

 

TÜNEL FAY HATTI ÜZERİNE Mİ YAPILDI?

 

Çirişli Tüneli'nden sonra temeli atılan onlarca tünel bititlip hizmete açılırken Çirişli Tüneli'nin neden kaderine terk edildiği merak konusu oldu. Kış mevsiminde olumsuz hava koşulları nedeniyle sürücülere geçit vermeyen Erzurum-Bingöl karayolundaki 2400 rakımlı Çirişli Geçidinin Çirişli Tüneli ile aşılması öngörülüyordu. Temeli atılırken 2021 yılında hizmete açılması hedeflenen tünelin fay hattı üzerinde yapıldığı ve zemindeki bazı sorunlar nedeniyle bitirilemediği iddiaları da son günlerde kulaktan kulağa dolaşıyor...

 

BU TÜNEL ERZURUM'UN GÜNDEMİNDE NEDEN YOK?

 

2017'de temeli atılan ve 7 yıldır bitirilemeyen Çirişli Tüneli'ni  Bingöl milletvekilleri ve Bingöllü işadamları her fırsatta gündeme getirirken bu konuda Erzurum Milletvekillerinin sessiz kalması tepkilere neden oluyor. Erzurum kamuoyu, Çirişli Tüneli'nin akibetiyle ilgili, hem Erzurum Milletvekillerinden hem Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'den hem de Karayolları 12. Bölge müdüründen açıklama bekliyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.