• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Temmuz 2020 15:19

Cinisli'den Kızılay Oteli'nin satılma girişimine sert tepki

Cinisli'den Kızılay Oteli'nin satılma girişimine sert tepki

ERKHABER / ERZURUM - Kızılay Erzurum Şubesi'nin efsane başkanı rahmetli Mithat Turgutcan'ın vefat etmeden kısa bir süre önce Palandöken Kayak Merkezi'nde yapımına başladığı Kızılay Oteli'nin Kızılay Genel Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldığı iddiaları, Erzurum kamuoyunda tepkilere neden oldu. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli de, Twitter hesabından bu konuya değindi ve "Erzurumlu hemşehrilerimi rahatsız ediyor" diyerek, karara tepkisini dile getirdi.  

KARIŞIK

Kızılay'a ait Dağ Evi'nin Erzurum Şube Başkanı rahmetli Mithat Turgutcan tarafından otele dönüştürülmesinin ardından süreç bir türlü doğru yönetilemedi. Erzurum Şubesi'nin ve Erzurum kamuoyunun tüm itirazlarına rağmen bildiğini okuyan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, oteli dönemin Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar'a federasyonun kullanımı için belli bir ücret karşılığında tahsis etti. Ancak Erol Yarar görev süresi boyunca ne kirayı ödedi ne de otelin bakımı yaptırdı. 

Kısa süre içerisinde harabeye dönen otele başkanlığa seçilen Ali Oto ve yönetim kurulu da gereken özeni göstermedi ve yine kira ücretini ödemedi. Oteli bir türlü işletemeyen ve kendi hataları yüzünden gelir getiremeyen bir işletme haline dönüştüren Kızılay Genel Başkanlığı, bu kez 2 bin 734 metrekare yer, 3 bin 576 metrekare kapalı alana sahip oteli, arsasıyla birlikte 10 milyon 75 bin TL muhammen bedel ile satışa çıkardı. 

Açık artırma usulüyle satışa çıkarılan otel için belirlenen rakam "komik" bulunurken, satış kararına bir tepki de İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'den geldi. Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yapan Cinisli, "Palandöken Dağı’ndaki Kızılay Oteli'nin elden çıkarılma isteği ve tarzı tüm Erzurumlu hemşehrilerimi rahatsız ediyor. Kızılay, son zamanlardaki ağır sorunlu kararlarına bir yenisini daha eklemesin. Takip ediyoruz!!" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.