• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 30 Ekim 2017 17:07

Çiçekli şehitleri mezarları başında dualarla anıldı

Çiçekli şehitleri mezarları başında dualarla anıldı
Pasinler Kaymakamlığı, Pasinler Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 30 Ekim 1993 tarihinde, Erzurum’un Pasinler ilçesi Çiçekli köyünde bölücü hainler tarafından 6 masumun şehit edildiği katliamın 24'üncü yılı dolayısıyla anma

ERKHABER / ERZURUM - Pasinler Kaymakamlığı, Pasinler Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 30 Ekim 1993 tarihinde, Erzurum’un Pasinler ilçesi Çiçekli köyünde bölücü hainler tarafından 6 masumun şehit edildiği katliamın 24'üncü yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi. 
Çiçekli köyü camiinde düzenlenen Mevlit Programına Pasinler Harun Ersin Polat, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Erzurum Valilik Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Ziyaettin Uçan, İl İdare Kurulu Müdürü Ömer Atasoyu, ASP İl Müdür yardımcısı İsmet Erdal, kamu kurum temsilcileri ve şehit yakınları katıldı.
Mevlit Programının ardından Alvar’da bulunan iki şehidinin mezarını ziyaret eden protokol üyeleri, şehitler için dua okudu.
Alvarlı Efe Hazretleri Vakfı Başkanı Hasan Mazlumoğlu, programda gazetecilere yaptığı açıklamada, ağabeyi ve eniştesinin Çiçekli katliamında şehit olduğunu anımsanarak, o güne tanıklık ettiğini yaşananların gözünün önünden gitmediğini söyledi.
O gün Çiçekli köyünde bulunduğunu belirten Mazlumoğlu, “30 Ekim 1993 tarihinde, Erzurum’un Pasinler ilçesi Çiçekli köyüne giren PKK’lı teröristler, köy muhtarı Tahsin Doğru’nun evini bastı. Orada toplanan insanları hüviyet kontrolünden geçirdikten sonra ayağa kaldırarak duvarın önünde sıralanmalarını söylediler. Öldürüleceklerini anlayan muhtar Tahsin Doğru ve kardeşi İsmail Doğru eli silahlı teröristlerin üzerine hücum etti. Hainlerin açmış olduğu ateş sonucu Tahsin ve İsmail Doğru da olmak üzere 6 kişi katledildi. Bu hadiseleri küçümsememek lazım. Bu katil insanlar öyle gözleri dönmüş insanlar ki onları insan sayanların insanlığından şüphe ederim. Bu olayları yaşamayan bilemez. Ecelim gelmediği için bugün yaşıyorum Ağabeylisini ve eniştesini şehit görmüş olaylara tanıklık etmiş biri olarak, bir çocuğun kafasına kurşun sıkılmasını asla unutamıyorum, şehitlerimize vefa borcunun ödenmesi adına programa katılan kamu yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Cemil İlbaş ise Yavi şehitlerini anma programı düzenlediklerini anımsatarak, Yavi’de 1993 yılında yaşanan katliamdan bir hafta sonra Çiçekli katliamının yapıldığını belirterek, bu olayları unutturmayacaklarını söyledi.
İlbaş, şehitliğin önemli bir makam olduğunu belirterek, katliamı yapan vatan hainlerinin emellerine asla ulaşamayacağını ifade etti.

KARIŞIK