• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Aralık 2022 12:04

CHPli Can Eş: EYT tamam, sırada emekli maaşları var!

CHPli Can Eş: EYT tamam, sırada emekli maaşları var!
CHP’li Serhat Can Eş, “ Muhalefetteyken bile iktidar nasıl çalıştırılır, Genel Başkanımız bunun örneklerini birer birer sergiliyor. EYT tamam, sırada asgari ücretin yarısından bile az olan Emekli maaşları var.” dedi.

ERKHABER / ERZURUM - CHP’li Serhat Can Eş, Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adeta muhalefetin nasıl yapılması ile ilgili ders verdiğini belirterek, “Muhalefetteyken bile iktidar nasıl çalıştırılır, Genel Başkanımız bunun örneklerini birer birer sergiliyor. EYT tamam, sırada asgari ücretin yarısından bile az olan emekli maaşları var.” dedi. 

KARIŞIK

 

Serhat Can Eş yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ EYT ilk gündeme geldiğinde hükumet, sorunu görmezden gelmişti. Hatta bizzat AKP Genel Başkanı ‘Tutturmuş erken emeklilik, İskandinav ülkelerinin çoğu bu yöntemle battı. Niye erken emeklilik, ne zaman emekli olacaksa o zaman olsun. Hak ettiği parayı alsın. Bu hesap yanlış hesaptır, seçim kaybetsek de ben bu işte yokum. Biz bunu politik hesaplarla yapmayız ve yapmayacağız da. Arkadaşlarıma söylüyorum, beni bu yola asla teşvik etmeyin . Ne olacak, emekli olacak diğer taraftan başka işte çalışmaya devam edecek. Yani çift dikiş. Böyle bir şey olamaz. Buna hak, adalet denmez.’ diyerek tepki gösterdiği EYT düzenlemesi, Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun takdir edilecek çabaları ve muhalefeti ile 2023 seçimleri öncesinde müjde diye duyuruldu. Emeklilikte yaşa takılan 2 milyon 250 bin kişiye hayırlı olsun. Bu müjde CHP’nin muhalefetteyken bile ülkeye hizmetinin açık bir kanıtıdır. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin gündeme getirdiği, her şeyi bir bir yerine getiriyorlar. Daha yapılacak çok iş var. Sırada asgari ücretin yarısından bile az olan emekli maaşlarına seyyanen zam yapılması var. En düşük emekli maaşı, en az asgari ücret kadar olmalı. 25 yıl bu ülke için çalışan emek sarf eden emeklilerimiz, ömrünün son döneminde refah içinde yaşamalı. Ancak bırakın refah içinde yaşamayı, açlık sınırında aldıkları maaşlarla adeta yaşama mücadelesi veriyorlar. Bekleyin Cumhuriyet Halk Partisi bunu da başaracak. Mevcut iktidar vermezse, 2023 seçimleri sonrasında biz vereceğiz. 

 

Yine ‘Sıradaki gündemim otomobilde ÖTV’ diyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, ÖTV’nin indirilmesini de sağlayacaktır. Muhalefetteyken bile bu düzenlemelerin yapılmasını sağlayan bir irade, bu ülkeyi yönetmeyi hak etmiyor mu? Tüm Erzurumlu hemşerilerimi 2023’teki seçimlerde sandığa oy kullanmaya giderken, bunu düşünmesini, ellerini vicdanlarına koyarak oy vermesini bekliyorum. Geliyor gelmekte olan” dedi.   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.