• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 17 Ocak 2023 10:22

CHP'li Dülger'den AK Partili Taşkesenlioğlu'na sert eleştiri!

CHP'li Dülger'den AK Partili Taşkesenlioğlu'na sert eleştiri!
CHP İl Başkanı Suat Dülger, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının hazırladığı rapor üzerinden Tekmanlı milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na yüklendi.

ERKHABER / ERZURUM - CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 yılı, İlçelerin Sosyo-ekonomik Gelişmişlik sıralaması araştırması raporunun Erzurum'un halini pür melalini ortaya koyduğunu belirterek, "Milletvekili olan ilçe, ülke genelindeki 973 ilçe arasında sondan dördüncü olmuş. Tekmanlı Zehra hanım keşke denize girmek için gösterdiği özeni, biraz da Tekman'a gösterseydi." dedi. 

KARIŞIK

 

Bakanlığın raporunda Erzurum'da en iyi ilçenin 62. sırada olduğuna dikkat çeken, Dülger, "Hınıs 882, Şenkaya 940, Çat 944, Karaçoban 952, Köprüköy 954, Karayazı 966, Tekman 969 sırada. 7 ilçe ülke genelinde en az gelişen ilçeler olup 6. Grupta yer alıyor.  Bu durum 20 yıllık AKP iktidarının Erzurumla ilgili itirafı niteliğinde. Erzurum mitinginde şehri adeta uçurduğundan bahseden Cumhurbaşkanı bu tablo karşısında ne söyleyecek merak ediyorum." dedi. 

 

Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun ilçesi olan Tekman'ın raporda sondan dördüncü olduğuna dikkat çeken CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Taşkesenlioğlu'nun gazeteci Nagehan Alçı'ya verdiği ropörtajdaki, aldıkları yatla ilgili cevabını hatırlatarak, "Ne demişti Zehra Hanım, ' Eşimle Atina’ya tatile gittik. dönünce “ben sana yat alayım” dedi. Biz başörtülü hanımlar için tekne mahremiyet yaşatan bir olay, kadın kaptan bulunca özgür olursunuz, istediğiniz yerde denize girersiniz. ilk olarak 1 milyon 750 bin tl değerinde yat aldık, Bodrum’daydı.' Keşke Zehra Hanım istediği yerde denize girmeye gösterdiği özeni biraz da kendi ilçesi Tekman'a gösterseydi." dedi. 

 

Erzurum'un AKP iktidarında verdiği oyun karşılığını alamadığını iddia eden Dülger, "AK Parti İl Başkanı da canlı yayında, 'Erzurum Malatya'nın çok ilerisindeydi, şimdilerde Erzurum'la Malatya kıyaslanamayacak ölçüde Malatya gelişti.' demişti. Gençekten Erzurum her geçen gün kan kaybediyor. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Kendi bakanlıklarının hazırladıkları raporlar bunu kanıtlıyor. 20 yılda gelişmişlikte ilçelerin sıralaması şöyle; 973 ilçe arasında Erzurum'un ilçeleri bakın kaçıncı sırada; Yakutiye Belediyesi 62, Palandöken Belediyesi 242, Aziziye Belediyesi 319, Oltu 332, İspir 539, Uzundere 681, Aşkale 696, Tortum 706, Pazaryolu 726, Olur 749, Pasinler 820, Horasan 825, Narman 833, Hınıs 882, Şenkaya 940, Çat 944, Karaçoban 952, Köprüköy 954, Karayazı 966, Tekman 969. 

Bu tablo karşısında iktidar partisi milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanı ne söyleyecek merak ediyorum. Sanırım yine çıkıp 'Yaparsa AK Parti yapar' diyecekler, ya da 'hayaldi gerçek oldu' sloganını atacaklar. Bu üstün başarılarından dolayı hepsini alkışlıyorum." dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.