• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 31 Ocak 2022 11:57

CHP İl Başkanı Dülger: Seçim, demokratik bir yarıştır!

CHP İl Başkanı Dülger: Seçim, demokratik bir yarıştır!
CHP İl Başkanı Suat Dülger, Trabzon'da, Cumhurbaşkanının mikrofon uzattığı çocuğun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na " hain" diye hitap etmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Dülger, "Seçim savaş değil demokratik bir yarıştır" dedi.

ERKHABER / ERZURUM - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'da dün katıldığı bir açılış töreninde mikrofon uzattığı çocuğun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "hain" diye hitap etmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Dülger, "Seçim savaş değil demokratik bir yarıştır" dedi.

KARIŞIK

"Trabzon’da bir çocuk kullanılarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret edilmiştir" diyen CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, "Seçim sürecinin başladığı bu dönemde toplumu kutuplaştırmak için yapılan bu ve benzeri açıklamalara çokça muhatap olacağımızı üzülerek görüyoruz. Bugünkü iktidar muhalefetsiz bir sistem arzuladığı için kendilerini eleştiren her parti ve kesimi “hainlikle” suçlayabilmektedir" dedi. 

"İçişleri Bakanı attığı bir twitte çocuğun fikrinin kendi fikri olduğunu açık etmiştir." diyen Dülger sözlerini şöyle sürdürdü; Biz CHP olarak AKP veya MHP seçmeni ve yöneticileri için asla böyle bir dil kullanmayacağız, seçimi savaş olarak değil demokratik bir yarış olarak göreceğiz. Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde bu ülkeyi hukuk ve demokrasiye yeniden döndüreceğiz. Seçimi kaybetme korkusuyla hata üstüne hata yapan iktidarı ve dün yapılan yanlışı halkımızın takdirine bırakarak, o çocuk dışındaki ilgilileri şiddetle kınıyoruz. Geliyor gelmekte olan…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.