• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 27 Ocak 2023 10:47

CHP'den İsveç'e anlamlı tepki!

CHP'den İsveç'e anlamlı tepki!
İsveç’te Kuran-ı Kerim'in yakılmasına tepki olarak CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Lala Paşa Cami önünde vatandaşlara Kur’an-ı Kerim dağıttı. Vatandaşlar Kur’an-ı Kerim alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. 
CHP'den İsveç'e anlamlı tepki!

ERKHABER / ERZURUM - İsveç’te Kuran-ı Kerim'in yakılmasına tepki olarak CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Lala Paşa Cami önünde vatandaşlara Kur’an-ı Kerim dağıttı. Vatandaşlar Kur’an-ı Kerim alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. 

KARIŞIK

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Erzurum'da oylarını artırmak için azami gayret gösteren CHP İl Başkanı Suat Dülger, İl örgütü ile birlikte, bugün Lala Paşa Cami önünde vatandaşlara ücretsiz Kuran- ı Kerim dağıttı. CHP'li İş İnsanı Serhat Can Eş'in hazır bulunduğu protesto etkinliğinde Can Eş de kangil olması hasabiyle, vatandaşlara Kandil Simidi ikram etti. 


İsveç’te Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Rasmus Paludan isimli politikacı, Kur’an-ı Kerim yakarak büyük tepkilere yol açmıştı. Bu durumu kınamak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Erzurum İl Başkanı Suat Dülger de Lala Paşa Cami önünde Kur’an-ı Kerim ve kandil simidi dağıttı. Bazı vatandaşlar Kur’an-ı Kerim alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Göreve geldiği günden bu güne izlediği farklı politikayla dikkatleri üzerine çeken, CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, İsveç’te Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim’e yapılan saygısızlığı kınamak için ücretsiz Kuran-ı Kerim dağıttı. 

Kutsal kitabımıza yapılan sandırıyı kınıyoruz pankartı açan CHP'nin etkinliğine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. 

Etkinlikte bir açıklama yapan CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, "CHP Erzurum İl Örgütü olarak İsveç’te Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim’e yapılan saygısızlığı kınadık ve yurttaşlarımızın Regaip Kandili ve 3 aylarını kutlamak için Kuran-ı Kerim ve kandil simidi dağıttık. Tüm inançlara saygıda kusur etmeyen bizler herkesi bizim inanç ve değerlerimize karşı da saygıya davet ediyoruz" dedi. 

 

 

CHP'li İş İnsanı Serhat Can Eş de kısa bir açıklama yaparak, "Dünyada demokrasinin beşiği olarak gösterilen İşveç'te yaşanan bu olay gösterdi ki, İslama fobiyi yeniden gündeme getirmek istiyorlar. İşveç'i inançlara saygılı olmaya davet ediyoruz." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.