• ŞEpnolat üst

CHP’DE ADAY BOLLUĞU

  • Büyükşehir-1

Cumhuriyet Halk Partisi'nde milletvekili adaylığı için daha şimdiden kulislerde onlarca isim konuşulmaya başlandı. CHP kulisleri Erzurum’da hiç olmadığı kadar hareketli.

Parti Genel Merkezinin Erzurum’a gösterdiği özel ilgi ve yapılan anketlerde CHP’nin oylarındaki artış, aday adayı olacak isimlerin sayısında artışa neden oldu. Geçmiş dönemlerde Erzurum’da listeye yazacak adam bulamayan CHP’de öyle görünüyor ki aday adayı enflasyonu yaşanacak.

 

Peki aday adaylığı düşünün isimler kimler? 

 

Parti kulislerinde son günlerde en çok konuşulan isimlerin başında, geçtiğimiz günlerde 700 üyeyle partiye katılan Serhat Can Eş geliyor. Serhat Can Eş’in vizyonlu bir isim olması ve Erzurum’da kendini sevdirmesi onu bir adım öne çıkarıyor. Genel merkez nezdinde de 700 üyeyle partiye katılması bir anda dikkatlerin üzerine yoğunlaşmasına sebep oldu. Genç ve aktif bir isim olan Serhat Can Eş’in CHP’nin milletvekilliği listesinde olacağına partililer kesin gözüyle bakıyor. 

 

Kulislerde gündemde olan bir diğer isim ise, başarılı İl Başkanı Suat Dülger. Neredeyse Dülger, Erzurum’da bir enkaz devraldı. Kısa sürede partiyi toparlaması, üye sayısını artırması ve en önemlisi Erzurum’da CHP’yi görünür hale getirmesi Başkan Dülger’in artıları. CHP kulislerinde Başkan Suat Dülger’in istemesi halinde listede olabileceğini düşünenlerin sayısı oldukça fazla. Dülger’in İl Başkanı olarak partiyi seçime götürmesi gerektiğini düşünenlerde var. Adaylık için il başkanlığından istifa etmesi halinde yakalanan sinerjinin akamete uğrayacağını düşünenler de var. 

 

CHP’de sürpriz isimlerden biri de geçmiş dönemde Anavatan Partisi’nde siyaset yapan, 2002 yılında AK Parti’den aday adayı olan Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu ismi. 69 yaşında olan Saygılıoğlu’nun isminin Genel Merkezde gündeme geldiği konuşuluyor. 

 

CHP’den Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve beklenen oyu alamayan Erzurum’un sevilen avukatlarından Naci Turan ismi de CHP kulislerinde gündemde. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sonrasında  aktif siyaset yapmayan Turan’ın milletvekili adaylığı için başvuruda bulunacağı konuşuluyor. 

 

Avukat olan bir diğer isim ise Gonca Aytaş. 2015 Genel Seçimlerinde Erzurum’da listenin birinci sırasından aday olan ve yürüttüğü seçim çalışması ile ülke genelinde de gündem olan Aytaş’ın yeniden adaylık düşüneceğine inananların sayısı bir hayli fazla. Ankara’da aktif siyaset yaşamına Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak devam eden Aytaş’ın milletvekili adaylığı için Ankara’dan müracaat edeceğini de düşünenler var. 

 

CHP kulislerinde iş insanı Volkan Gencal ismi de gündemde. 2004 yılında Erzurum’dan Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Haluk Volkan Gencal, Erzurum’da Palandöken dağının kış turizmine kazandırılması noktasında harcadığı emeklerle biliniyor. 

 

CHP kulislerinde, Çat Belediyesi Eski Başkanı Arif Hikmet Kılıç’ın Erzurum’dan milletvekili adaylığı için başvuruda bulunacağını söyleyenler de yok değil.  Çat Belediye Başkanı iken yaptığı başarılı hizmetlerle bilinen Kılıç’a partinin bir vefa borcu olduğunu söyleyenler de var, Kılıç’ın İstanbul’dan müracaat etmesini gerektiğini söyleyenlerde… 

 

İktisatçı Prof. Dr. Erol Çakmak, ismi de siyasi kulislerde konuşulan isimlerden biri. Atatürk Üniversitesinde uzun yıllar  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde hocalık yapan Çakmak’ın, Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olması bekleniyor. 

 

Bir başka akademisyen isim de Şehir Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Doğan Nasıl Binici. Başarılı dahiliyeci, Tekmanlı Doğan Nasır Binici’nin CHP’den adaylık için başvuracağı, özellikle güney ilçelerinde ciddi oy potansiyeli olduğu söyleniyor. 

 

Hekim adaylardan bir diğer isim de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire BaşkanıDr. Ayhan KoçEkrem İmamoğlu’nun A takımında olan, Erzurumluların sevdiği bir isim olan Ayhan Koç’un Erzurum milletvekilliği için aday adaylığı müracaatında bulunacağını iddia edenler, istemesi halinde Koç’un listede yer bulacağını söylüyorlar. 

 

Dr. Rahmi Özkurt’un da CHP’den aday olmayı düşünen isimlerden biri. Sık sık partilerle bir araya gelen ve tost ısmarlayan Özkurt’un ısmarladığı tostlar aday olmasına yetecek mi bekleyip göreceğiz. Ülkücü gelenekten gelen Özkurt’un siyaset için CHP’yi tercih etmesi ciddi bir makas değişimi olarak yorumlanıyor. 

 

İş adamı Cüneyt Akyüz’de hem il teşkilatı hem de Ankara ile yakın temas halinde olduğu ve yakın çevresine Erzurum’dan aday adayı olacağını söylediği konuşuluyor. 

 

Erzurumlu İş adamı ve Güncistan’da ciddi yatırımları olan Nurullah Derdiyok, ismi de siyasi kulislerde gündemde. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erzurum’da gerçekleştirdiği gurup toplantısı sonrasında, iş adamlarıyla buluştuğu, Derdiyok isminin kendisine söylendiği iddia ediliyor. 

 

Şeyh Sait’in torunlarından olan Kasım Fırat’ın da CHP’den milletvekilliği için başvuruda bulunacağı söyleniyor. Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Genel merkezde ziyaret ettiği söylenen Fırat’a parti içinde tepki gösterenlerin sayısı da oldukça fazla. 2018’de HDP’den aday olan Fırat için Erzurum teşkilatı tepkili.    

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.