• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 05 Ağustos 2016 08:33

Cezaevinde intihar eden mahkumun ailesi tepkili

Cezaevinde intihar eden mahkumun ailesi tepkili
ERZURUM'da, gasp suçundan yattığı E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hücrede yırttığı çarşaf kenarına kendini asarak canına kıydığı belirtilen Ahmet Ağırbaş'ın ailesi, oğullarının cezaevinde işkence gördüğü için intihar ettiğini, ya da dövülerek öldürüldükten so

ERKHABER / GÜNCEL - Bezar- Resul Ağırbaş çiftinin 6 çocuğundan 4'üncüsü 22 yaşındaki Ahmet Ağırbaş 2.5 yıl önce gasp suçundan tutuklandı ve 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar temyiz için Yargıtay'a gönderildi. Yargıtaydan gelecek sonucu bekleyen aile, çocuklarının intihar ettiği haberi ile yıkıldı.

Oğlunun cezavinde son aylarda gardiyanlar tarafından sürekli işkence gördüğünü iddia eden anne Bezar Ağırbaş şunları anlattı:

"Her açık görüşe gittiğimde oğlum gardiyanlardan işkence gördüğünü söylüyordu. O kadar dövmüşler ki elimi neresine vursam ağrıyordu. Zavallı oğlum gördüğü işkencelere dayanamayınca intihar etti. ya da oğlumu döverek öldürüp 'intihar' dediler. Biz cezaevine gittiğimizde oğluma otopsi bile yapılmıştı. Neden bizi götürüp olay yerini göstermediler. Cezaevindeki kamera kayıtlarının incelenip suçluların adalet önünde hesap vermesini istiyorum. Oğlumun söyledikleri hala kulaklarımda. Yavrum arakadaş kurbanı olarak cezaevine girmişti. Temyizde kararın bozulacağına ve yanımıza geleceğine inanıyorduk. Ama cezaevi bize yavrumun ölüsünü verdi."

Baba Resul Ağırbaş ise "Bu nasıl bir düzen? Adalet bakanından buna el atıp suçluların bulunmasını istiyorum. Oğlum bana, 'Baba bir gardiyan var ona para ver, ben içeride rahat edeyim' dedi. Ben de kendisine oğlum seni dövenlere niye para vereyim?" dedim. Hayatının baharında oğlumu öldürdüler. İki elim hep yakalarında olacak" dedi. Kaynak: sondakika

KARIŞIK