• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 06 Mart 2017 13:38

Cemre düştü, buzlar eridi... Sekmen ve Yücelik barıştı...

Cemre düştü, buzlar eridi... Sekmen ve Yücelik barıştı...
Uzun süredir araları "bozuk olan Mehmet Sekmen ve Lütfü Yücelik, sürpriz bir ismin girişimleri sonucu barıştı. İkili arasında şimdilerde "barış rüzgarları" esiyor...

 

KARIŞIK

ÖZEL HABER

 

 

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 16'lık hissesi doğrultusunda Aşkale Çimento'nun yönetim kuruluna girmek isteyen Başkan Mehmet Sekmen'e olumsuz cevap veren ve bu konuda da direniş gösteren Aşkale Çimento Yönetim Kurulu ve Erzurum Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik ile Mehmet Sekmen arasında o tarihlerde başlayan yüksek gerilim, yıllar sonra "tatlıya" bağlandı. Talebinin kabul edilmemesi nedeniyle Yücelik'e kızgın olan Sekmen'in yaklaşık 10 gün önce barıştırıldığı öğrenildi. İki ismi barıştıran kişinin de işadamı Hüseyin Yavuz olduğu belirlendi.

Aşkale Çimento'nun yönetim kuruluna alınmaması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ETSO Başkanı Lütfü Yücelik arasında yaklaşık 3 yıldır devam eden "yüksek gerilim" sona erdirildi. İki ismin "sürpriz barışması"nın "sır" gibi saklanmasına karşın geçtiğimiz hafta seçimleri yapılan Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'nde Lütfü Yücelik'e çok yakın isimlerin yeralmasıyla "barışma" gün yüzüne çıkmıştı. 

Barışmanın perde arkasını araştıran ERKHABER, Mehmet Sekmen ve Lütfü Yücelik'i kısa bir süre önce işadamı Hüseyin Yavuz'un biraraya getirerek, aradaki buzların erimesini sağladığını belirledi. Yapılan görüşmede her iki tarafın da rahatsızlıklarını birbirleriyle paylaştıkları ve görüşme sonunda tüm yaşananları unutup, "beyaz sayfa" açma kararı aldıkları da öğrenildi. 

Barışmanın ardından "kavganın" fitilinin yakıldığı Aşkale Çimento'nun yönetim kuruluna Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in girip girmeyeceği de merak konusu oldu.