• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 08 Mart 2017 12:25

Çelebi: “Emekçi kadınlarımızın günü kutlu, mutlu ve umutlu olsun”

Çelebi: “Emekçi kadınlarımızın günü kutlu, mutlu ve umutlu olsun”
Kadınların toplumsal tüm alanlarda hak ettikleri konuma yükselmeleri ve geleceğe eşit ve güven içinde bakabilmelerinin mutlu ve müreffeh Türkiye'nin ön koşulu olduğunu söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, 8 Mart Dünya

ERKHABER / ERZURUM-Kadınların toplumsal tüm alanlarda hak ettikleri konuma yükselmeleri ve geleceğe eşit ve güven içinde bakabilmelerinin mutlu ve müreffeh Türkiye'nin ön koşulu olduğunu söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kadınların sağlıklı, müreffeh, demokratik bir toplum hedefinin temel taşları olduğunu ifade etti. 
Çelebi, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın hak ve özgürlükleri büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Kadınlarımızın ülke gündeminde şiddet, cinayet ve hak ihlalleriyle yer aldığı, alınan bütün önlemlere rağmen vakaların artarak devam etmektedir. Bu anlamda hem yasal hem de toplumsal anlamda büyük bir zihniyet değişimine ihtiyaç vardır. Bunun içinde eğitimci kadınların topluma rol model olma anlamında büyük ve önemli bir sorumluluğu bulunmaktadır.” diye konuştu.
Özellikle eğitimci ve siyasetçi kadınlarımızın hayatın her alanında başarıya uzanan yolda önlerine çıkan engellerle mücadele ederlerken üstlenecekleri azim, irade ve özgüvenleriyle örneklik göstermeleri gerektiğini kaydeden Çelebi şunları söyledi; Kadınlarımızın bu mücadelesi topyekûn bir eğitim hamlesiyle desteklenmeli ve başta erkek eğitimci ve siyasetçiler tarafından da motive edilmelidir. Kadınlarımızın eğitimlerinin ki özellikle mesleki eğitimlerinin önündeki engellerin kaldırılması, ekonomik özgürlüğe kavuşmaları, kadın girişimcilerimizin teşvik edilmesi, güçlü, eşit, adil ve şeffaf bir Türkiye hedefinin öncelikleri arasındadır. Bu durum Türkiye'nin ilerleme ve gelişme sürecinde önemli farklılıklar yaratacaktır.
Kadınlarımıza dönük şiddet, aşağılama ve her türlü hak ihlalleri haberleri yerini gurur duyacağımız başarılı, cesur ve mutlu kadınlarımızın örnek haber ve hikâyelerine bırakmalıdır. Kız çocuklarımıza ve kadınlarımıza dönük ayrımcı, dışlayıcı, şiddet içerikli tüm menfur olaylarla mücadele etme anlamında DES olarak tüm toplumu bilinçlendirmek, ilgili kurum ve kuruluşların dikkatini çekmek ve sürekli etkinlikler düzenleyerek toplumun tüm kesimlerinin katkısını kazanmaya çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle ülkemizdeki ve tüm dünyadaki kadınlarımızın gününü kutluyor ve kadınlar için daha güzel bir Türkiye ve daha aydınlık bir dünya diliyorum.”

KARIŞIK