• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 23 Ocak 2018 11:19

Çat Belediyesi, sokak hayvanlarını unutmadı

Çat Belediyesi, sokak hayvanlarını unutmadı
Karın 1 metreye ulaştığı Çat’ta belediye sokak hayvanları için harekete geçti. Belediye ekipleri kamyon dolusu yem, mama ve ekmeği doğaya bıraktı

ERKHABER / ERZURUM - Çat Belediyesi ekipleri sokak hayvanları için ilçenin belirli noktalarına, yaban hayatı için ise doğaya yem, ekmek ve mama bıraktı.

KARIŞIK

Karın 1 metreye ulaştığı Çat’ta Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılçı’ın talimatıyla ekipler sokak hayvanları ve yaban hayatı için harekete geçti. Belediye tarafından hazırlanan yem, ekmek ve mamalar hem ilçe merkezinde belirlenen yerlere hem de doğaya bırakıldı.

Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu ilçede yaban hayatına ve sokak köpeklerine yardım elini uzattıklarını belirten Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, “Nefes alan bütün varlıklar bizim için önemlidir. Dağda, taşta, kara kışta bizlere muhtaç olan hayvanlar var. Bunları görmezden gelemeyiz. Bizim önemli görevlerimizden biri de bu. Belediye olarak elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Ekiplerimiz hem ilçenin belli noktalarına  hem de doğaya hayvanların ihtiyacını karşılayacak gerek ekmek, gerek yem gerekse de mama bırakıyor. Kış sezonu boyunca bu uygulamamız devam edecek”dedi.

VATANDAŞLARDA KAYITSIZ KALMASIN

Başkan Kılıç, vatandaşların da hayvanların yaşaması için elinden geleni yapması gerektiğini belirterek,”Günde tonlarca ekmek ve yemekler çöpe gitmesin istiyoruz. Herkes bu projenin bir ucundan tutmalı. Vatandaşlar evinin önüne bile bayat bir ekmeği bıraksa o hayvanların karnını doyurur. Vatandaşlardan da bu konuda duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.

İLÇE MERKEZİNE MAMA KULÜBELERİ

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, ilçe merkezinde sokak hayvanları için mama kulübeleri yaptıklarını da hatırlatarak, “Geçen yıl kulübeleri yerleştirdik. Bu yılda aynı uygulama devam ediyor. Mama ve ekmekleri buralara bırakıp hayvanların karnını doyurmasını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.