• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 19 Ocak 2018 16:05

Çat Belediyesi, çaresiz yolcuların umut durağı oldu

Çat Belediyesi, çaresiz yolcuların umut durağı oldu
Erzurum’dan Bingöl yönüne giden yolcu otobüsleri yola çığ düşmesi nedeniyle Çat ilçesinde mahsur kaldı. Yolcuların imdadına Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç yetişti.

ERKHABER / ERZURUM - Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Erzurum-Bingöl karayoluna  akşam saatlerinde çığ düştü. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri yolun açılması için seferber olurken, otobüslerle mahsur kalan yolcuların imdadına ise Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç yetişti.

KARIŞIK

Başkanın talimatıyla yaklaşık 380 kişi için seferber olan ekipler yolcuları belediye misafirhanesi ve Yatılı Bölge Okulu’nda ağırladı. Yolun akşam saatlerinden itibaren kapandığını ve Erzurum’dan Bingöl yönüne giden onlarca aracın Çat ilçesinde bekletildiğini belirten Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, “Yolda mahsur kalan yolculara sahip çıkmak bizim görevimiz. Onların araçlarında oturup yolun açılmasını beklemelerine gönlümüz razı olamaz. Yaklaşık 380 yolcuyu belediyemizde ağırladık. Yemek ikramında bulunup, gece konaklamaları için Çat Yatılı Bölge Okulu’nu hazırlattık”dedi.