• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 27 Şubat 2022 17:02

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar'dan Miraç Kandili mesajı...

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar'dan Miraç Kandili mesajı...
Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, Miraç Kandili dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

ERKHABER / ERZURUM - Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, Miraç Kandili dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

KARIŞIK

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, ‘’Miraç Kandili’nin Allah'ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gece olduğunu hatırlatarak, "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) için büyük şan ve şerefle dolu olan Miraç Kandili’nin tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini diliyorum'' dedi.

Başkan Yaşar mesajında; Miraç gecesi, Kadir gecesinden sonra İslam aleminin en değerli gecesi olarak kabul edilmektedir. Miraç, Peygamber Efendimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Çünkü miracın özünde kötülüklerden temizlenme, insanlığın yararına değerler üretme, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek Ali mertebelere ulaşmak vardır. ‘’Miraç, Sevgili Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuktur. Miraç Kandili’ni en iyi şekilde idrak etmemiz gerekir. Üç ayların manevî hayatımıza getirdiği bereketle birlikte dinî hayatımızda da önemli bir yeri olan Miraç gecesine ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve birlikteliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Mübarek üç ayların içindeki en özel gecelerden olan Miraç Kandili’nin başta Çatlı hemşehrilerimizle birlikte tüm İslam alemine sağlık, huzur, bereket getirmesini temenni ederim. Bu vesile ile Dünya’da yaşanan, en çok da masum çocuk ve kadınların zarar gördüğü tüm savaşların sona ermesini diliyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.