• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 26 Eylül 2018 23:21

Canlı hayvan pazarları çiftçiye can simidi oldu

Canlı hayvan pazarları çiftçiye can simidi oldu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinden inşa edilen Canlı Hayvan Pazarları bölgedeki hayvancılık sektörüne adeta yeni bir perspektif kazandırdı.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinden inşa edilen Canlı Hayvan Pazarları bölgedeki hayvancılık sektörüne adeta yeni bir perspektif kazandırdı. 
Sektöre pazar ve ticari hareketlilik anlamında yeni bir ufuk katan ve çiftçinin ‘Can simidi’ olarak tanımladığı canlı hayvan pazarlarının yapımı devam ediyor. Aşkale, Hınıs, Oltu, Pasinler, Köprüköy, Tekman, Çat, Karayazı, Narman ve Horasan’da inşa edilen ve diğer ilçelerde de yapımı planlanan söz konusu yatırımlar sayesinde besici yetiştirdiği hayvanına kolaylıkla alıcı bulabiliyor. 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum Büyükşehir Belediyemiz, şehrimizde tarım ve hayvancılığı canlandırmak adına dört temel eksende hareket ederek sektörde dev bir yatırım zinciri başlattı. 4 temel saç ayak üzerine kurulan bu yatırım hareketi hayvancılık sektörüne yeni bir dinamizm kazandırdı” dedi. 
Canlı Hayvan Borsası, Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi, Gölet ve Sulama Tesisleri ile Canlı Hayvan Pazarlarının kentsel ve bölgesel gelişime büyük bir ivme kattığına vurgu yapan Başkan Sekmen, “Bu dört temel yatırım zinciriyle çiftçinin, besicinin ve tüccarın yıllardır özlem çektiği hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Borsamızın ve canlı hayvan pazarlarının tamamlanmasıyla birlikte Erzurum Türkiye’nin et ihracatında üs ve zirve şehri olacak” diye konuştu. 

KARIŞIK