• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 16 Mart 2024 19:42

Canan Uçar, Pasinler'de partiyi karıştırdı...

Canan Uçar, Pasinler'de partiyi karıştırdı...
Sedat Sezer Pasinler'de adaylıktan çekildi. Yeniden Refah Partisi Adayı Hikmet Çakal, Büyükşehir'de İYİ Partiye desteğini açıkladı.

ERKHABER / ERZURUM - İYİ Parti Pasinler'de Belediye Başkanlığı için Sedat Sezer'i aday göstermişti. İddiaları göre Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar'ın baskıları sonrasında adaylıktan çekildi. Sedat Sezer'in neden adaylıktan çekildiği dün ortaya çıktı.

KARIŞIK

Sezer'in Büyükşehir adayı Canan Uçar'ın desteklenmesi sözü karşılığında Yeniden Refah Partisi adayı lehine çekildiği iddia edildi. Dün Pasinler'e giden Canan Uçar da bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yeniden Refah Partisi adayının büyükşehir seçimlerinde kendisine destek vereceğini söylediğini duyurarak, pazarlığı gözler önüne sermiş oldu. 

 

Pasinler'de İYİ Parti seçmeni ise adaylarının Büyükşehir'de Canan Uçar'a destek koşuluyla Yeniden Refah Partisi lehine adaylıktan çektirilmesine tepki göstererek, "Kendi ikbali uğruna, bizim emeklerimizi görmezden geleni, biz de 31 Mart'ta görmezden geleceğiz" dediler.

 

Dün Pasinler'de Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışı yapan İYİ Parti'nin programına katılan Yeniden Refah Partisi Pasinler Belediye Başkan adayı Hikmet Çakal ve partililer, büyükşehir seçimlerinde İYİ Parti'yi destekleyeceklerini açıkladıkları iddiası dün kulaklara fısıldandı. 

 

CANAN UÇAR İDDİALARI DOĞRULADI

İYİ Parti Büyükşehir adayı Canan Uçar da bugün bu iddiaları doğrulayan bir açıklama yaptı. Pasinler SKM'nin açılışıyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan Uçar, "Pasinler'de düzenlediğimiz iftar programını İYİ Parti Genel Başkan Yardımcımız Sn. Sedat Aksakallı, Yakutiye, Aziziye, Narman, Çat ve Pasinler belediye başkan adaylarımız, Yeniden Refah Partisi İlçe Teşkilatı ve Belediye Başkan Adayı Sn. Hikmet Çakal'ın katılımı ile gerçekleştirdik. İftar sonrası Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezinde ozanlar eşliğinde bizlere çay ikram eden Sn. Hikmet Çakal’a misafirperverliği ve Büyükşehir Belediye Seçimlerindeki destek sözleri için teşekkür ederiz." dedi. 

 

 

İYİ PARTİ SEÇMENİ TEPKİLİ

Pasinler İYİ Parti seçmeni ise duruma tepkili... İYİ Partililer, Yeniden Refah Partisi ile anlaşılarak, "Büyükşehir'de İYİ Parti'ye destek" sözü karşılığında Pasinler İYİ Parti adayının çekilmesine sert tepki gösteren partililer, "Kendi ikbali için bizim adayımızı sahadan çekmek ne demek? Madem Sedat Sezer'in kazanamayacağını düşünüyordunuz, neden aday gösterdiniz? Sırf kendisine bir kaç oy devşirmek için Pasinler'de bizim emeklerimizi görmezden gelenleri biz de seçimde görmezden geleceğiz. Belki Canan Hanım YRP'den üç beş oy alacak ancak, bizim oylarımız asla kendisine gitmeyecek. Bu da böyle bilinsin" diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.