• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 03 Şubat 2022 13:49

Can Eş'ten Diyanet'te torpil iddialarına sert tepki!

Can Eş'ten Diyanet'te torpil iddialarına sert tepki!
Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, "Gençlerin hayallerini umutlarını kim çalıyorsa Allah onun belasını versin!" dedi.

ERKHABER / ERZURUM - AK Parti'nin Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi'nin, Van'da İmam Hatim alımı nedeniyle  mülakata girecek 'yakınları' için Van İl Müftülüğü'ne yazılı torpil ricasında bulundukları iddia edildi. Erzurum Müftülüğüne de mülakatlar için baskı yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu. Erzurum'da 1200 kişinin müracat ettiği sınavı yalnızca 180 kişi kazanabildi. 

KARIŞIK

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, "Öğrendiğim kadarıyla Erzurum’daki sınavda başarı oranı 10’lar civarında, Diyarbakır, Trabzon, Van ve Antalya gibi illerde bu oran yüzde 90’larda. Erzurum’da Türkiye’de alanında dereceye girmiş, bir çok isim, mülakatta sınavı kaybetmiş. Yazılı sınavlardan yüksek puanlar alan adaylar her ne hikmetse mülakatta düşük not alarak kazanamamış. 1200 kişinin girdiği sınavda başarılı olan 180 kişi. Türkiye genelinde açılan 7 bin kadrodan Erzurum’a düşen 180 kişi. Gerçekten Manidar. AK Parti, Ağrı ve Van milletvekilleri açık açık müftüye isim listesi gönderip “bu isimlere mülakatta yardımcı olun” diyebiliyor.

Bunun anlaşılır, izah edilebilir bir tarafı yok. Camilerimizde, kuran kurslarında, insanları doğru yola yönlendirecek, dürüst olun, ahlaklı olun diyecek imam hatiplerimizin işe alınmalarında bile torpil yapılıyorsa vay geldi halimize. Bunun adil midir? Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin söylediği gibi, “Hayallerini, umutlarını, emeklerini çaldığınız bu gençler bizim evlatlarımız, bu milletin evlatları! Bu devran dönecek! Bu millet geleceğini geri alacak!." Bu ülkede mülakat saçmalığını kaldırmak bize nasip olacak. Gençlerin hayallerini umutlarını kim çalıyorsa Allah onun belasını versin!" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.