• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 22 Aralık 2022 11:24

CAN EŞ BOŞ VAATLERE KARNIMIZ TOK

CAN EŞ BOŞ VAATLERE KARNIMIZ TOK
CHP'li Serhat Can Eş, "Şehri yönetenler Cumhurbaşkanından ne isteyecekler?" diye sordu.

ERKHABER / ERZURUM - CHP’li Serhat Can Eş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın hafta sonu Erzurum’da yapacağı mitingi hatırlatarak, “ Merak ediyorum şehri yönetenler, Cumhurbaşkanından ne isteyecekler?” diye sordu. 

KARIŞIK

 

Genç siyasetçi Serhat Can Eş, Erzurum’un iktidardan alacaklı olduğunu belirterek, “20 yıldır, şehri yönetenler, bugüne kadar yapamadıkları neyi yapmak için 5 yıl daha yetki isteyecekler? Cumhurbaşkanı hafta sonu Erzurum’a geliyor. Şehrin iktidar partisi milletvekilleri, belediye başkanları Cumhurbaşkanından şehir adına ne talep edecekler merak ediyorum? 

 

Mesela, Mart 2014’te Erzurum’da istasyon meydanında yaptığı mitingde Erdoğan, aynen şu cümleyi kurmuştu; “İnşallah Tekman tünelini de talimatını verdim, onun üzerinde de ayrıca çalışıyoruz. Çünkü o yolu tünelle iyice kısaltacağız ve o sorunu çözeceğiz inşallah”, aradan 6 yıl geçtikten sonra da 2020 yılında milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun yatırım programına alındı diye müjde verdiği,  Tam 22 yıldan beri bitirilemeyen Tekman Palandöken yolu ve tünelinin yapılacağının yeniden sözünü mü verecek Sayın Erdoğan?

 

Ya da 2012 yılındaki ulusa sesleniş konuşmasında, aynen aktarıyorum; “Bu ay içinde temelini attığımız Ovit Tüneli tamamlandığında İkizdere-İspir yolu artık, inşallah yılın 12 ayında, 365 gün açık kalacak. Tabii, buna bağlı olarak İspir-Erzurum arasındaki güzergahı 30 kilometre kısaltacak olan 7 bin 200 metrelik Kırık Tüneli’ni de kısa sürede bitireceğiz.” diye vaatte bulunan Sayın Erdoğan, 10 yıl sonra yeniden miting alanında Kırık ve Dallıkkavak tünellerini tamamlayacağız mı diyecek? Sayın Erdoğan’ın ‘kısa süre’ anlayışını merak ediyorum doğrusu… 

 

Mesela projesi 26 Mart 2015 tarihinde, ihalesi 2017’de yapılan, İktidarın seçim vaatleri arasında bulunan Söylemez Barajı’nı “bize oy verirseniz bitireceğiz” mi diyecek Sayın Erdoğan?  

 

Sayın Cumhurbaşkanı, AKP İktidarının Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun 2014 yılındaErzurum il kongresine katıldığında, aynen şu cümlelerle; Erzurumlulara bu salon çok küçük geliyor. En kısa zamanda en az 10 bin kişilik bir kapalı spor salonu yapacağız. Erzurum’da bu aşk varken bu dava yüreği varken her şeyi hak ediyor” diyerek söz verdiği, ancak bu güne kadar yapılmayan Kapalı spor salonunun sözünü mü verecek 8 yıl sonra? 

 

Merak ediyorum 2013 yılında katıldığı bir televizyon programında AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in Bizim önemli ve büyük projelerimiz arasında hafif raylı sistem de yer almaktadır. Proje kapsamında hatlar, güzergah ve altyapı hazırlandı. Şu an vagon sayısı bile belli… 2014'te bu projeye başlamayı düşünüyoruz.” Diyerek vatandaşa vadettiği ancak aradan geçen 8 yıla rağmen hiçbir şey yapılmayan hafif raylı sistemin de sözünü mü verecek Sayın Erdoğan?

 

İstanbul Abdi İpekçi Spor salonunda 12 mart 2011 tarihinde düzenlenen Erzurum’un 93. Kurtuluş Yıldönümü törenlerinde konuşan Erdoğan, Dadaşlara müjde demişti;  “Allah’ın izniyle İstanbul’dan Erzurum’a kadar hızlı treni gerçekleştireceğiz. Hani söylüyorum ya! 2023 Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıl dönümü diyorum ya! Oraya bunlar bitmiş olarak gireceğiz. Rahat konforlu güvenli hızlı yolculuğu bu hat üzerinde de mümkün hale getireceğiz.” diyen Erdoğan acaba Erzurum mitingine 2011’de müjde diye duyurduğu ‘vaatekspres’ treniyle mi gelecek? Vaatler hızlı da gerçekleşmesi yavaş! Ya da miting alanında yeniden hızlı tren müjdesi mi verecek?  

 

Erzurumspor taraftarının yıllardır istediği yeni stadyum için bir önceki mitinginde, “Önce bunun hakkını bir verin” diye azarladığı Dadaşlara seçim yaklaştığı için ‘Yeni stadyum’ müjdesi mi verecek Sayın Erdoğan? Verdiğiniz hiçbir vaat gerçekleşmedi, neyse boş verin stadı da borçları nedeniyle transfer tahtası kapalı olan ve zor günler yaşayan Erzurumspor’un tahtasını, tıpkı Giresunspor’a yaptığınız gibi bir omuz verin de açalım. 

 

Bu milletin artık boş vaatlere karnı tok. Yaptıklarınız yapacakların teminatı durumunda. 20 yılda ne yapamadınız ki 5 yıl görev verip yapacağınıza inanalım. Bu millet artık neyin ne olduğunu iyi görüyor. Ekmek Erzurum’da 4 lira, zeytinin kilosu olmuş 100 lira, işsizlik almış başını gitmiş, köylü üretemiyor, esnaf kepenk kapatıyor, gençler gelecekten umutsuz, emekli geçinemiyor. Bu ortamda gelip vaat üstüne vaatte bulunacak, seçildikten sonra yukarda sıraladığım gibi hepsini unutacaksınız. Artık Dadaşlar inanmıyor haberiniz olsun.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.