• ŞEpnolat üst

Bütçe görüşmeleri ve doğalgaz...

  • Büyükşehir-1

        TBMM'de 2018 yılı bütçe görüşmeleri devam ederken Genel Kurul ilginç tartışmalara da sahne oluyor.

        AK PARTİLİ VEKİLİN MAAŞLARI GÜNDEM OLDU

        Perşembe günü Genel Kurul'da AK Parti adına Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül söz alıp konuştuktan sonra CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Akgül'ün milletvekilliği maaşı haricinde 3 ayrı esnaf ve kefalet kooperatifi başkanlığından ve TESKOMB (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği) Başkanlığı'ndan maaş aldığı iddialarını gündeme getirerek: "Şimdi, ben bir milletvekiliyim. Bir sendika başkanı olsam, bir kamu kurumunda olsam istifa etmeden milletvekili olmam mümkün değil. Değerli arkadaşım gayet rahat gazetede çıkan manşetlerle 75 milyon maaş alan ve hâlen dört tane ayrı yerden maaş alan bir arkadaşımız." diye konuştu.

        "KALİTELİ ADAMIM 150 ALIYORUM"

        Yozgat Milletvekili Akgül ise TBMM tutanaklarında yer alan konuşmalara göre; "Ben kaliteli adamım, 150 alıyorum, ne 75’i be!" diye karşılık verdi.

        “KALİTE MAAŞLA DOĞRU ORANTILI MI”

        Şimdi hem sesli düşünüyor, hem de sayın Vekil’e soruyorum; Kaliteli adam olmanın asgari  ücret sınır nedir.? Mesela alt sınır 75 bin, üst sınır 150 bin TL. mi olacak ki kaliteli adam sınıfına girelim, asgari ücret alanlar veya sizin çizdiğiniz sınırın altında maaş alanlar kalitesiz mi ? Mecliste sizin gibi maaş alamayan diğer vekiller kalitesiz mi ?

Ben sayın Meclis Başkanı’nın yerinde olsam bu sayın Vekil’e kınama cezası ve ayrıca iç tüzüğe de uygunsa 150 TL (Bin değil sadece 150 TL ) de para cezası verirdim. Bu kadar pişkinliğin ,zirve yapmış bir egonun, tavanlarda gezen bir kibrin sembolik te olsa ceza alması lazım. Gerçi az para alan ve kalitesiz sınıfına dahil olan biz avam’ın (Bu satır sayın vekil beyin düşüncesi ve bakış açısını ironik olarak göstersin diyedir.)  vicdanların da çoktan mahkum oldu ama kayıtlara da geçmesi lazım.

Bu bakış açısı ile kanun yapan, bu kültür ile yasamaya katkı da bulunduğunu düşünen sayın vekil’i buradan kınıyorum. Böyle düşüncelere sahip insanlarla biz nasıl ilerleyeceğiz orası da meçhul.

 

        Başlarken yazdım ya 2018 Bütçe Görüşmelerin de Genel Kurul ilginç tartışmalara sahne oluyor diye. İşte bunlar dan biri de CHP İstanbul Milletvekili Gülay YEDEKÇİ ile AK Parti’li şehrimiz Milletvekili Sayın Prof.Dr. Mustafa ILICALI arasında yaşandı.

Sayın YEDEKÇİ 15 Aralık ta Genel Kurulda Bütçe konuşmasında baştan sona kendince esprili bir üslupla ama ortaokul seviyesindeki stand up türü bir performansla bütçe taslağının sayfalarını yırtıp atarken orada kelimesi kelimesine şöyle bir cümle sarf etti;

“Erzurum da doğalgaz parası olmadığı için, Erzurum da Erzurum’da, duydun mu  Erzurum diye bir kent Türkiye de Erzurum var, tezek yakan vatandaşın bütçesi yok.

Diye espritüel bir dille doğalgazın pahalılığını dile getirdi.

Fakat Prof.Dr.Mustafa ILICALI burada Gülay YEDEKÇİ hanımı yanlış anlayarak farklı bir söylem geliştirirken doğalgaz indirimine hiç girmeden, adeta böyle bir mevzuyu yok sayarak Hükümetin Erzurum’a yılda 2 milyar TL bütçe ayırdığını ve şu anda 1 katrilyonluk (Sanırım yeni TL ye henüz geçememiş) tramvay projesinin Ulaştırma bakanlığı tarafından üstlenildiğini söyledi. Ben de ilk defa duyduğum bu projeyi sayın ILICALI dan televizyonda  dinledim. Böyle bir proje gerçekten var mı yok mu niye insanlara duyurmuyorsunuz diye merak ettim ve araştırdım; Erzurum ve Erzincan İçin bu proje varmış ve onaylanmış. İnanın ilk defa duydum cahilliğime verin. Böyle bir proje gerçekten yapılır ve savsaklanmaz ise cidden büyük bir başarı olur..Emeği geçenleri de alkışlarız. Biz yine doğalgaz indirim mevzusuna dönerek diyoruz ki;

Kış bitmeden şu doğalgaz indirimini yaptırın da o zaman diyelim ki gerçekten Erzurum un sahibi var .Doğalgaz indirim mevzusu gündeme gelince herkes bir ayaklandı ki sormayın, ama nedense yine sus pus olduk, yine unuttuk, yine üzerimize ölü toprağı serpildi. Ne Hakkını arayan ne gündeme getiren var. Sanki doğalgaz Erzurum da sadece benim evim de kullanılıyor. Odalar’dan, Birlikler’den, Sendika Temsilciliklerinden hiçbir yerden tek bir ses yok. Bu ne duyarsızlık Allah aşkına.

Ben bu konuyu her yazımda gündeme getireceğim. Ta ki birileri artık yeter sahip çıkalım diyene kadar.(Burada MHP Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Kamil AYDIN’ı ayrı tutuyorum çünkü onun bu konu ile yakından ilgilendiğini ve birşeyler yapamaya çalıştığını biliyorum.)

 

DİP NOT 1:

       Hakiki Erzurumspor’da Cemal POLAT’ın Başkan,bizim de idareci olduğumuz dönem de Sayın Mesut YILMAZ’ın Stadın yapımında ve diğer birkaç konuda Takıma çok ciddi desteği ve katkıları olmuştu, şimdi evlat acısı yaşıyor. Allah Kimseye evlat acısı yaşatmasın diyerek acılı Babaya ve anneye sabırlar, merhuma da Allah tan rahmet diliyorum.

 

DİP NOT 2:

        Dün Elazığ’da Büyükşehir Belediye Erzurum maçında birkaç kendini bilmez hiç te Gakkoşlara yakışmayan tavırlarla olay çıkarmışlar. Biz Elazığ’a maça her gittiğimizde adeta kendimizi evimizde gibi hisseder, öyle misafirperverlik görür, aynısını da burada biz yapardık. İki kadim dost şehir’in birkaç kendini bilmez yüzünden arasının açılmasına gönlümüz razı olmaz. Dadaş Gakkoş Kardeş tezahüratı kulağımızdadır öyle de kalmalıdır. Bu olayın müsebbipleri de derhal özür dilemelidir.