• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Ağustos 2017 12:46

Büyükşehir Kurban Bayramı’na hazır

Büyükşehir Kurban Bayramı’na hazır
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurban ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için bu yıl da kentin 9 ayrı noktasına mobil mezbaha kurdu.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurban ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için bu yıl da kentin 9 ayrı noktasına mobil mezbaha kurdu. Kentte bu yıl kurban satışı sadece Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçelerinde belirlenen yerlerde yapılacak. Vatandaşlarımız, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin mobil mezbahalardaki kurban kesim hizmetlerinden yaralanmak için Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası içinde oluşturulan Beyaz Masa kurban kesim başvuru noktasına 31 Ağustos 2017 günü saat: 17.00’ye kadar müracaat ederek 300 TL ücreti mukabilinde kesim sırası alabiliyor. Erzurum’da vatandaşlara üç yıldır hizmet veren mobil mezbahalarda bu Kurban Bayramı’nda da uzman kasap ve veteriner hekim gözetiminde kurban kesimi gerçekleştirilecek. Mobil mezbahaların her birinin içerisinde 8 kasap ve 3 yardımcı personel olmak üzere 11 personel görev alacak. Aynı anda 8 büyük baş hayvanın kesiminin yapılabildiği mezbahada, kesim ve parçalama işlemi 15 dakikada tamamlanıyor. 

KARIŞIK

BELİRLENEN YERLERİN HARİCİNDE
CADDE VE SOKAKLARDA KURBAN SATIŞI YASAK
Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mübarek günü manevi iklimine uygun bir şekilde geçirip halkın bütün ihtiyaçlarının karşılanması ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında gerekli bütün tedbirleri aldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla kentin 9 ayrı noktasına mobil mezbaha üniteleri kuruldu ve kurban satış yeri belirlendi. Buna göre belirlenen yerlerin haricindeki alanlarda, özellikle de cadde ve sokaklarda küçük ve büyükbaş hayvanların satışı kesinlikle yapılmayacak. Kurban satış yerleri veteriner hekimler tarafından kontrol edilecek. Dinen kurban olması caiz olmayan hayvanların satışını yapanlar hakkında tüketiciyi aldatmaktan dolayı Tüketici Koruma Kanunu hükümlerince cezai işlem uygulanacak. Vatandaşlar, kaçan hayvanların yakalanması, dilek ve şikâyetler için 444 16 25 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayabilirler.

YENİ HAYVAN PAZARI İLE ET VE ET ÜRÜNLERİ
ENTEGRE TESİSİ İÇİN YENİ OTOBÜS HATTI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Aziziye ilçesindeki yeni hayvan pazarı ile Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi için yeni otobüs hattı oluşturdu. Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan
B-4 hattı ihdas edilerek seferlere başlandı. UKOME kararıyla ihdas edilen B-4 hattının güzergâhı; İstasyon Sevk İdare Merkezi-Gürcükapı-Kongre-Mahallebaşı -23 Temmuz-Karskapı-Karayolları, Ilıca ve yeni hayvan pazarı olarak belirlendi.
KURBAN SATIŞ YERLERİ
PALANDÖKEN İLÇESİ KURBAN SATIŞ YERİ
Hüseyin Avni Ulaş Mah. TOKİ İlköğretim Okulu yanı
YAKUTİYE İLÇESİ KURBAN SATIŞ YERİ
Kurtuluş Mah. Hilalkent İtfaiye yanı
AZİZİYE İLÇESİ KURBAN SATIŞ YERİ
Demirgeçit Mah. Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi arkası
MOBİL MEZBAHALARIN ADRESLERİ
HİLALKENT
Cemal Gürsel Caddesi İtfaiye önü
ŞÜKRÜ PAŞA 1
Adem Baba Sokak Şükrü Paşa Pazar yeri
ŞÜKRÜ PAŞA 2
Dadaşköy Yolu Caddesi
YAKUTİYE
Araplar Düzü Caddesi Muhiddin-i Arabî Camii ile Karayolu Opet Petrol arkası
KAYAKYOLU
Hamza Alkazan Cami yanı
YILDIZKENT 1
Millet Cami yanı
YILDIZKENT 2
Yıldızkent son durak arkası
YENİŞEHİR (ALTYOL)
Gençlik Caddesi Suat Arslan Cami karşısı
DADAŞKENT
Abdülhamid Han Mahallesi Akabe Sokak Bilgi Evi yanı