• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Ekim 2017 13:42

Büyükşehir Belediyesinden İspir'e yatırımlar

Büyükşehir Belediyesinden İspir'e yatırımlar
Erzurum Büyükşehir Belediyesi İspir ilçesinde muhteşem yatırımlara imza atıyor.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi İspir ilçesinde muhteşem yatırımlara imza atıyor. 
Adeta ilçenin çehresini değiştiren Büyükşehir’in ekipleri, alt ve üstyapı, peyzaj çalışmaları, cephe giydirme ve sağlıklaştırma hizmetleriyle ilçenin makûs talihini değiştirdi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürlüğü tarafından İspir ilçesinde, Cumhuriyet ve Abdulkerim Turhan Caddelerinde prestij cadde uygulaması yapıldı. Çalışma kapsamında 640 metrelik alanda 65 bina geleneksel mimari özellikleri kapsamında yenilendi. Sokak sağlıklaştırma çalışmalarında tarihi dokuya uyan geleneksel ahşap malzeme kullanıldı. Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol yapım Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçeye girişi sağlayan Abdulkerim Turhan Caddesi’ni 10 metre seviyesinde genişletti. Caddedeki 11 bin 922 metrekarelik alana sıcak asfalt döküldü. Aynı bölgeye 2 bin 289 ton asfalt serimi gerçekleştirildi. Kaymakamlık yanından Olukbaşı Camii’ne çıkan yolda da 2 bin 816 metrekarelik alana 540 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi.
Ekiplerce, İspir ilçe merkezinden geçen dere kenarına 650 metre yağmursuyu drenaj hattı yapıldı. Yaya seyrüseferi için sağlıklı kaldırım genişliği bulunmayan ilçede 2 metre genişliğinde 30x30 santim ve 30x60 santim ebatlarında beton parke ile 1500 metrekarenin üzerinde tretuvar yapıldı. İlçede okullar mevkii grup köy yolu üzerinde 840 metrekare beton kilitli parke kaldırım çalışması tamamlandı. Güllübağ köy yolu üzerinde ilçe merkezine su sağlayan asbest içme suyu hattı 125’lik poliüretan borularla değiştirilerek, temiz ve sağlıklı 800 metre ana içme suyu hattı ilçeye kazandırıldı. Ayrıca ilçe içinde 110 ve 90’lık poliüretan borularla 1100 metre içme suyu hattı da yenilendi. Fen İşleri Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından da 2016 yılı içerisinde İspir’de orta refüj otomatik yağmurlama sulama sistemi peyzaj düzenlemesi yapım işi kapsamında 3 bin 300 metre can suyu hattı, 9 bin 600 metrekare hazır rulo çim serimi, 6 bin 620 metre panel çit ile 363 ıhlamur ve şeker akçaağacı dikimi ve herek yapımı gerçekleştirildi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi kent merkezi ve ilçelerde yaptığı “Prestij Cadde” uygulamasıyla il genelinde en güzel estetiksel harikalara imza atıyor. Büyükşehir Belediyesi, İspir ilçesi Madenköprübaşı mahallesinde sokak sağlıklaştırma çalışması yaptı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, 270 metrelik alanda 27 binayı kentin geleneksel mimari özellikleri kapsamında yeniledi. Sokak sağlıklaştırma çalışmalarında tarihi dokuya uyan geleneksel ahşap kullanıldı. Yapılan çalışma kapsamında ilk etapta cadde ve binalar 3 boyutlu lazer tarayıcı ile sayısallaştırılıp model tasarım geliştirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin mimarları tarafından tarihi dokuya uygun ve geleneksel mimari özellikleri baz alınarak söz konusu yerin baştan aşağı çehresi değiştirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim atölyelerinde kalifiyeli ustalar tarafından yapılan tasarımlar ahşap ile özdeşleştirilerek özel imalatlar gerçekleştirildi. Bunun neticesinde ortaya tarihi dokuya uygun bina ve vitrinler oluşturularak Madenköprübaşı da turistik bir görünüm kazandı. 

KARIŞIK