• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 02 Mart 2018 12:15

Büyükşehir araç filosunu güçlendiriyor

Büyükşehir araç filosunu güçlendiriyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, araç filosunu kat ve kat güçlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü’ne alınan araçların tanıtımı için program düzenlendi.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, araç tanıtımında yaptığı konuşmada, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi, modern teknolojinin bütün imkânlarından yararlanarak araç parkını da yenilemeye devam ediyor. ESKİ Genel Müdürlüğü’müzün araç filosuna 15 yeni aracı dahil ettik. 5 iş makinası, 6 vidanjör, 1 vinç, 1 kanal görüntüleme, 1 loder ve 1 otomobilden oluşan yeni filoyla ilimizdeki alt ve üstyapı çalışmalarını daha da hızlandıracağız” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek de, konuşmalarında Büyükşehir’in araç filosuna dikkati çekerek, Erzurum’un modern teknolojiden sürekli yararlandığını belirtti. 
Modern teknoloji ve hızlı çözüm 
ESKİ’ye alınan yeni araçlar, kanal açma ve temizleme açısından ileri teknoloji ve yüksek kapasiteye sahip. Kuruma alınan yeni araçlar hem su altında hem su yüzeyinin üzerinde vakum yapabilme özelliğini taşıyor. Yeni araçlar ayrıca tıkanıklara yol açan kum, çakıl, katılaşmış yağ ve fosseptik atıkların yüksek basınçlı suyun parçalama ve iteleme etkisi ile bertaraf edilmesini, bulunduğu yerden tahliye edilmesini daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştiriyor. Böylelikle yüksek basınç su pompası ile tıkalı kanallar açılabiliyor veya açık kanallar temizlenebiliyor. Vidanjör sistemi ile atıksu kanal temizliği vakum yapılarak sağlanıyor. Kombine kanal açma ve temizleme aracı 170 bar basınçla kanalı temizleyebiliyor. Atık depolamanın yanı sıra, 4 ton temiz su, 4 ton pis su haznesine sahip olan araçlarda kanal çaplarına göre çeşitli ebatlarda başlıklarda kullanılabilen ve temizlik esnasında her bacadan katı atıklar vakum yardımıyla araca depolanabiliyor. 

KARIŞIK