• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Aralık 2016 12:14

Bugün Türkülerin Paşası Raci Alkır’ın beşinci ölüm yıldönümü.

Bugün Türkülerin Paşası Raci Alkır’ın beşinci ölüm  yıldönümü.
Dün gece yar hanesinde, Göç göç oldu göçler yola dizildi, Seyreyle güzel, Kadem bastı gönül tahtı, gibi unutulmaz eserleriyle her zaman yaşayacak olan Raci Alkır beş yıl önce bu gün aramızdan ayrıldı.

Sinan ÖZÇAYLAK yazdı...

Dün gece yar hanesinde, Göç göç oldu göçler yola dizildi, Seyreyle güzel, Kadem bastı gönül tahtı, gibi unutulmaz eserleriyle her zaman yaşayacak olan Raci Alkır beş yıl önce bu gün aramızdan ayrıldı. Derlediği onlarca türküyle Erzurum’un kültür yaşamına ciddi katkılar sağlayan Raci Alkır Erzurum’da mütevazı bir hayat yaşadı.

KARIŞIK

Sevenleri ona “ Türkü Paşa” ismini vermişti. O bu ismi sonuna kadar hak ediyordu. ‘Türkü Paşa’ unvanını hem duruşuyla, hem sanatıyla hak etmişti ve iyi bir Dadaştı. Türk halk müziğine 80’in üzerinde eser kazandırdı. “Tatyan” tarzını Türk Halk müziğine kazandıran Raci Alkır’a ne yazık ki   yaşarken yeterli kıymeti veremedik.

Gönül arzu eder ki her ölüm yıldönümünde anma programları düzenlensin, bunu da TRT yapsın, halkın katılımı sağlansın. Türküleri seslendirilsin. Belediyeler adına yakışır bir caddeye, sokağa yada yapılan bir kültür merkezine ismi verilsin.

Erzurum’un önemli bir değeri Raci Alkır. Raci Alkır siz anma programı yapsanız da yapmasanız da biz onu unutmayacağız. Siz caddeye sokağa, kültür merkezine ismini vermeseniz de bizim gönlümüzde Raci Alkır ismi hep yazılı kalacak. Dinlediğimiz türkülerle kulaklarımız sesini her zaman anımsayacak.