• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 25 Nisan 2016 14:25

"Bu Salonlar Bacasız Fabrika Gibi"

SODES programı kapsamında Erzurum Valiliği’nin desteğiyle Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Yüksek İrtifa Sporcu Kondisyon ve Mukavemet Salonu açıldı.

ERKHABER / ERZURUM - Açılışa Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mevlüt Doğan ve şube müdürleri katıldı.
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve davetliler kurdele keserek açılış yaptı. Açılıştan sonra spor salonu hocası Muhammet Kaçmaz misafirlere salon hakkında bilgiler verdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil açılışta, “Erzurum ve ilçelerimize spor malzemeleri konusunda gereken yardımları yapıyoruz. Bu tür salonları açarak adeta bacasız fabrikaya dönüştürüyoruz. Salon içinde 1 adet amatör halter bölümü, 1 adet yüksek irtifa sporcu kondisyon ve mukavemet bölümü bulunuyor. Spor salonu 130 bin liraya mal oldu. Bu maliyetin 90 bin lirası SODES karşılamış geri kalan 40 bin lira ise müdürlüğümüz tarafından karşılanmıştır” dedi.
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ta, “Bu tür spor salonlarının açılması hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından sporcu yetiştirmesi açısından önem kazanmaktadır. Gereken maddi konularda bizler üzerimize düşeni yapıyoruz” diye konuştu.

KARIŞIK