• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Haziran 2016 09:45

''Bu külliyeye hepimizin sahip çıkması gerekiyor''

''Bu külliyeye hepimizin sahip çıkması gerekiyor''
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, yapımı devam eden İslami İlimler Akademisi Külliyesi inşaatını ziyaret ederek, “Şehrimize hem maddi hem manevi değer katacak bu proje bizler için çok önemli, desteklerimizde devam edecek. Hep berabe

ERKHABER / GÜNCEL - Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İslami İlimler Akademisi Külliyesi inşaat alanını ziyaret etti. Bin 700 metrekarelik inşaat alanında incelemelerde bulunan Ilıcalı’ya, Vuslat Derneği Erzurum İl Koordinatörü Cemil Uygur ve Vuslat Derneği Erzurum Şube Başkanı Fikret Semerci eşlik etti.
İnşaat alanında gelinen son noktayı değerlendiren Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, külliyenin Erzurum’a manevi açıdan olduğu kadar istihdam ve ekonomik açıdan da büyük faydalar sağlayacağını dile getirdi. Projenin Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çeken Ilıcalı, “Ak Parti Erzurum Milletvekili olarak külliyemize bu ana kadar nasıl desteğimiz olduysa, bundan sonrada desteklerimiz devam edecek. Çünkü benim bölgemde, böyle bir faaliyet çok anlamlı. İki yönden önemli. Bizim için bir ilk oluyor Türkiye’de. Bu anlamda Vuslat Derneği’ni tebrik ediyorum. İslami İlimler Akademisi kuruluyor, çok geniş ve kapsamlı bir iş. İnşallah çok önemli hizmetler verecek. Diğer bir önemli kısmı da bakın Erzurum’da kaç kişi burada inşaatta çalışıyor. İnşaat malzemesi üreticisinden, işçisine, mühendisine, müteahhidine kadar bir destek sağlanıyor” dedi.

KARIŞIK


BÜROKRATİK ENGELLERİ AŞTIK
Külliyenin proje halinde iken bir takım bürokratik engeller ile boğuştuğunu ifade eden Ilıcalı, bu engellerin ilgili genel müdür, belediye ve diğer yetkililer ile yapılan görüşmeler neticesinde aşıldığını belirtti. Temel atma töreninden günümüze kadar olan sürede inşaatın bereket ile çok hızlı yükseldiğine vurgu yapan Ilıcalı, “Bu manada mübarek Ramazan ayında faaliyeti gördüm ve hemen şunu düşündüm böyle bir hayırlı işe katkımız olduysa ne mutlu bize. Çünkü bu işi bana Cemil Bey getirdiğinde bürokratik engeli vardı. Bu projeyi hayal ettik ve tüm engelleri aşarak bu zamana kadar geldik. İlgili genel müdür, belediye ve diğer yetkili arkadaşlarımız ile görüştük ve iş bakanlığa kadar gitmeden çözülmüş oldu. Sonuçta da temel atma törenimizde de beraber bulunduk. Ve temel atmadan daha bir ay geçmeden geldim şu inşaatı gördüm. Bin 700 metre karelik bir taban alanı şu anda oluşmuş vaziyette. Bir ay sonra yine geldiğimizde birinci kat tamamlanmış olacak inşallah. Çok büyük bir alan, çok önemli donatılar ihtiva ediyor. Bu yüzden ben tekrar tekrar diyorum. İyi ki vesile olmuşuz. Bundan sonra da katkım olacak. Desteklerim devam edecek” ifadelerini kullandı.


BU KÜLLİYEDEN ÂLİM YETİŞECEK
Külliyenin tam anlamıyla bitirilmesi ile minik çocukların, gençlerin burada eğitim alacaklarını ifade eden Illıcalı, “Bir hayal edelim geliyoruz gençler eğitim alıyorlar. İnşallah âlim yetişecek bu külliyeden. Şu anda ülkeden âlim yetişmiyor. Bunlara katkıda bulunacak bu proje. Bu proje sadece benim değil Erzurum’un diğer milletvekillerinin de katkılarıyla hayata geçti. Hepsinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.


DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER
Erzurum Vuslat Derneği Genel Koordinatörü Cemil Uygur da, İslami İlimler Akademisi Külliyesi Projesine destek olan herkese teşekkür ederek, “Değerli Mustafa Ilıcalı Hocamızın söylediklerine ek olarak kendisine bizlere verdiği maddi ve manevi desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Kendisi adeta Vuslat Derneği Gönüllüsü gibi çalışmış ve projenin önündeki tüm bürokratik engelleri kaldırmıştır. Kendisine yine sıkıştığımız zaman rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum ama ön planda olan Aziziye Belediyemiz ve Milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın ismini anmak istiyorum. Bu dışında yine Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile İç İşleri Bakanımız Efkan Ala’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Derneğimizin kamu yararı noktasında bir başvurusu var. Bu anlamda da yine destek beklediğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.