• ŞEpnolat üst

Bozulan asfaltların sırrı ne?

  • Büyükşehir-1

Bir eleştiri yaparken insanların ellerini vicdanlarına koyması gerekiyor. Evet Erzurum’da geçen yıl atılan asfaltların büyük bir bölümü bozuldu. Ancak çetin geçen kış şartlarını kimse dikkate almıyor. Erzurum’a  son iki ayda yağan kar uzun zamandan beri yağmadı. Kar temizleme çalışmaları ve tuzlama işlemleri asfaltı bozdu.  

 

 

 

Asfaltın bozulması sonrası bir çok eleştiriler yapılıyor, Yok efendim asfalta mermer tozu katılmış, Yok efendim ihaleyi dışardan bir firma almış, yok bitüm kalitesizmiş, vs. Bir çok şehir efsanesi yazıldı çizildi. Ancak öğreniyoruz ki belediye gelen her bitümden örnek alınıp, test ediliyor. Agregalar da aynen öyle. Yine öğreniyoruz ki iddia edildiği gibi bozulan bölgelerdeki asfaltı, şehir dışından bir firma değil, Erzurum’dan bir firma sermiş. Anlayacağınız bir bardak suda fırtına koparılmaya çalışılıyor.

 

Asfalt bozuldu mu, el hak bozuldu. Ancak Şehirdeki gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı, kar yağışının yoğunluğu, kar temizleme faaliyetleri bunun en temel sebepleri. Kaldı ki Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Sinan Özçaylak’ın sunduğu televizyon programında, Fransa’dan yeni bir sistem araştırdıklarını ve bu yıl dökülecek asfaltların uzun ömürlü olacağını söyledi.

 

Kaldı ki havalar ısınır ısınmaz da bütün belediyeler, yeniden sıfır asfalt atılana kadar, vatandaş mağdur olmasın diye yamalama çalışmalarına başladılar.

 

Bakın belediyeyi asfalt konusunda eleştirmek, elbette herkesin hakkı, ancak özellikle mücavir alanların genişlemesiyle birlikte, Erzurum’da neredeyse bütün köylerin yolları sıcak asfaltta kaplandı. Hiç birinde ciddi bir bozulma olmadı. Büyükşehir Belediyesi, belki de Ankara’dan bu tarafa en fazla asfalt seren belediyelerden biri. Gidin bir köylerin gurup yollarına bakın. Bunları bilerek, elinizi vicdanınıza koyarak eleştirmek en doğru olanıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.