• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 30 Ocak 2021 19:32

Bohtan Butko'dan neden vazgeçildi? İşte cevabı...

Bohtan Butko'dan neden vazgeçildi? İşte cevabı...
ERKHABER, ortalığı karıştıran gelişmelerin ardından "Butko'dan neden vazgeçildi?" sorusunun peşine düştü.

ERKHABER / ERZURUM - Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un her konuda anlaşma sağlayıp, sağlık kontrolünden geçirmek üzere İstanbul'a getirdiği Ukraynalı sağ bek Bohtan Butko'tan son anda vazgeçmesi gündeme bomba gibi düştü. 

KARIŞIK

Ukrayna'nın dünyaca ünlü takımlarından Shakhtar Donetsk'te forma giyen 30 yaşındaki Bohtan Butko'ndan yönetimin vazgeçme gerekçesi, gün boyunca sosyal medyada en çok konuşulan ve tartışılan konuların başında geldi. Butko'nun sağlık kontrolünden geçemediği için transferinin gerçekleşmediği iddiaları ortaya atılırken, Ukraynalı oyuncu da sosyal medya hesabından "Ben sakat değilim, kulüp beni almaktan vazgeçti" açıklaması yaptı. 

Butko'nun bu sözlerinin ardından taraftarlar yönetime yönelik eleştirilerini yoğunlaştırıp, "Sakatlık değil, paradan ötürü vazgeçtiler" iddiasını gündeme taşıdı. 

ERKHABER, ortalığı karıştıran gelişmelerin ardından "Butko'dan neden vazgeçildi?" sorusunun peşine düştü. Öncelikle, Butko'nun İstanbul Acıbaden Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinden geçemediği iddiasının, oyuncunun söyledi gibi doğru olmadığını ERKHABER net bir şekilde teyit ettirdi.

 

Peki transfer neden olmadı? 

Sağlık kontrolünden "transferine engel bir durum yoktur" raporuyla geçen Ukraynalı oyuncunun yapılan kontrollerinde geçmişte yaşadığı sakatlıklar, yönetimin gözünü korkuttu. Kulüp Doktoru Selçuk Gül ve Acıbadem Hastanesi'nin doktorları arasında yapılan görüşmeler sonucunda, oyuncunun şu an için oynamasına engel teşkil edecek bir sakatlığının bulunmadığı ancak geçmişte sıkça yaşadığı sakatlıkların nüksetme ihtimalinin yüksek olduğu görüşü ağırlık kazandı. 

Kulüp Doktoru Selçuk Gül, yönetime sunduğu raporda, oyuncunun sakatlık riskinin çok yüksek olduğunu detaylı bir şekilde anlattı. 

 

YÖNETİM RİSKE GİRMEK İSTEMEDİ...

Sağlık heyetinden gelen "sakatlık riski yüksek" raporunu değerlendiren Kulüp Başkanı Ömer Düzgün ve yöneticiler, "ara transfer döneminin en pahalı oyuncusu" olacak olan Bohdan Butko transferini gerçekleştirip, riske girmek istemediler. Bir süredir oynamadığı için 2-3 haftalık bir hazırlık süreci de geçirecek olan Butko'nun sakatlanması halinde yeniden ciddi anlamda sağ bek sorunuyla karşılaşmaktan korkan yöneticiler, Ukraynalı oyuncu ve menajerine teşekkür ederek, transferden vazgeçti. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • fatih uslu 01 Şubat 2021 12:40

    Doğrusunu yapmış yönetim

  • Abdullah Açar erzurum narman doğumlu 52 yildir ist 30 Ocak 2021 22:12

    Iyi yapmişlar parayi alip yatma yeri deyil bizim takim oynayan hak eden gelsin yazik sonra başkana yönetime laf atmasinlar