• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 14 Haziran 2016 12:09

''Bizim bizden başka dostumuz yok''

''Bizim bizden başka dostumuz yok''
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum protokolüne verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, “Bizim bizden başka dostumuz yok” dedi.

ERKHABER / GÜNCEL - Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile kamu kurum ve kuruluşların yetkililerin katıldığı iftar programı samimi bir atmosferde geçti. Başkan Sekmen burada yaptığı konuşmada, “Biz Türk Milleti olarak gerek mili değerlerimize gerekse de manevi değerlerimize önem veren bir milletiz. Millet olarak hep bunların yaşanmasını ve yaşatılmasını arzu ederiz. Biliriz ki milletleri millet yapan bu değer yargılarıdır. Bizi birbirimize bağlayan bu milli ve manevi değerlerdir. İnanıyoruz ki, bu değerler ne kadar çok yaşanır ve yaşatılırsa toplumun geleceği ve bekası güzel olur. İnşallah biz de şu iftar vakitlerinin yüzü suyu hürmetine necip milletimizin ta kıyamete kadar var olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz” dedi. Konuşmasında Denizli Valiliği’ne tayin olan Dr. Ahmet Altıparmak’a da değinen Sekmen, şunları kaydetti: “Bu akşam Sayın Valim ve kıymetli eşleri onuruna iftarda bir araya geldik. Şehrimizde güzel bir çalışmamız oldu. Burada el ele vererek şehrimizin birlik ve beraberliği, bütünlüğü, gelişmesi ve kalkınması için neler yapabiliriz gayreti içerisinde olduk. Şehrimiz elbette ki bizden evvel başlayan yükselişi, gelişimi bizle beraber, Sayın Valimle beraber devam ediyor. Bizden sonra da devam edecek. Zaten vazifemizi yapabilmemiz için, yaptık diyebilmemiz için mutlaka bu şehre bir katkı koymamız, bu şehri farklı bir konuma taşımamız lazım. Ecdadımızın bu toprakları bize nasıl emanet ettiğini geriye dönüp baktığımız zaman görmemiz mümkün. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış hala da şehitlerimizin kanıyla sulanmaya devam ediyor.”

KARIŞIK


“DÜNYA’NIN EN BÜYÜK DERDİ VAHŞİ KAPİTALİZMDİR”
Başkan Sekmen, günümüzde Dünya’nın en büyük derdinin vahşi kapitalizm olduğunu bildirdi. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siz geliştiğiniz, ‘Ben de varım’ dediğiniz zaman, bir takım pazarlara ortak olacağınızı iddia ettiğiniz zaman birileri size ‘Dur’ diyor. Aslında böyle olmamalı ama maalesef günümüzün vahşi kapitalizmi bunu öngörüyor. Biz hiçbir zaman bir başka milletin kanını emerek, yer altı ve yerüstü zenginliklerini sömürerek bir yere çıkmayı hedeflemiyoruz. Kendi değerlerimiz, kendi imkânlarımızı ortaya koyarak, bunları geliştirerek milletimize helal bir gelecek temin etmeye gayret ediyoruz. Türk milleti böyle bir millet. Vefakârdır, cefakârdır, misafirperverdir. İşte bugün olduğu gibi kapısını takribi olarak 5 milyon insana açmış, sofrasındaki ekmeğini paylaşmış. O insanlar madem bir savaş ortamında, bunlara bir sığınacak yuva hazırlayalım demiş ve bu şekilde misafir ediyor. Başka bir milletin bunu yapması mümkün değil. Bizden ekonomik olarak çok daha zengin olan, çok daha müreffeh olan Batılı ülkeler görüyoruz ki beş on kişi almakta zorlanıyorlar. Bunları da acaba Türkiye’de iskân ettirebilir miyiz diye bir zorlamanın içerisindeler. Ama inşallah bunun bir bereketi, bir ferahlığı olacak bu millete. Biz maneviyata da inanan bir toplumuz. Biliyoruz ki misafir on kısmetle gelir, birini yer dokuzunu bırakır. İnşallah bu bereket ülkemize yayılacak, ülkemizdeki kan ve gözyaşı dinecek.”


“ÜLKEMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ ALLAH BOZMASIN”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bizim bizden başka dostumuz yok” dedi. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah bir an evvel bu ateşi söndürsün. İşte yanı başımızdaki komşularımız Suriye’de, Irak’ta hem Türkmenlerin hem Kürtlerin hem de Arapların neler yaşadığını görüyoruz. Arap’ta eziliyor, Kürt’te eziliyor, Türkmen’de eziliyor. Hatta bunların dışındaki gayrimüslimler de eziliyor. Bunun için bizim bir ve beraber olmamız, birbirimize sımsıkı kenetlenmemiz lazım. Kıymetli Valime yeni görevinde başarılar diliyorum. İnanıyoruz ki tecrübe ve deneyimiyle orada da güzel işlere imza atacak. Bizler de yerel yöneticiler olarak Valimizin bıraktığı yerden üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz. Çünkü biz de bu aziz şehitlerimize karşı vazifemizi yaptık diyebilmemiz için şehrimize bir şeyler yapmamız lazım, ülkemize bir takım değerler katmamız lazım. Erzurum’daki kamu kurumlarının yetkililerinin canla başla çalıştığını görüyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini Allah bozmasın, daim eylesin.”

VALİ DR. ALTIPARMAK’TAN SON VEDA KONUŞMASI
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ta protokol iftar yemeğinde veda konuşması yaptı. Vali Dr. Altıparmak, şunları kaydetti: “Kıymetli Başkanım bu güzel sözler için çok teşekkür ediyorum. Ben de hepinize bu güzel günde hayırlı Ramazanlar diliyorum. Allah oruçlarınızı kabul etsin. Bölgeden uzaklaşıyoruz ama gönlümüz, kalbimiz bu bölgede tabi. Allah Şehitlerimize rahmet eylesin, ailelerine de sabırlar diliyorum. Zor bir bölgede, zor zamanlarda çalıştık. Ama bizim çalışmış olduğumuz dönemleri kıyas ettiğimiz zaman hem diğer bölgelerle hem de bizden önceki nesillerin yaşamış oldukları zorlukları bizim ki hakikaten düğün bayram denecek babından işlerdir. Yapılan 22 tabyayı da gezdim. Bunların yapılması ayrı bir mücadeledir. Tabyaların önünde verilen şehit sayısı binlerle, yüz binlerle ifade edilecek rakamlardır. Hala o duvarlardaki taşlardan kan numuneleri alındığı zaman ta Yemen’den gelmiş, Şırnak’tan, Hakkâri’den, Diyarbakır’dan gelmiş. Aydın’dan, Denizli’den, Kırşehir’den Balkanlardan bütün Osmanlı coğrafyasından gelmiş insanların buralarda mücadele ettiğine şahitlik ettik. Hakikaten bu topraklarda tutunmak, bu topraklarda kalmak kolay değil. Onun için de buralara vereceğimiz her emeğin kutsal olduğunu, daha fazlasını vermemiz gerektiğini ve her ne yaptık ise bunun az olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarımızla hep şunu düşünmek lazım diye paylaştık; ‘Asıl olan bir şeyler yapmaya çalışmak, bir yol almak. Bizim zamanımızda tamamlanmasa dahi bizden sonraki gelen nasıl olsa tamamlar’ düşüncesiyle insan onur ve haysiyetini ön plana koyarak yapmaya çalıştık. Ortak aklı işletmeye çalıştık. Herkesin fikrini almaya çalıştık. İnovatif düşünmeye ağırlık verdik, önem verdik. Bunu da inşallah elimizden geldiğince yapmışızdır diye düşünüyorum. Ne yaptık ise burası için azdır. Bu çerçevede üç yılımız geçti. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık. Belediyelerimizle, adliyemizle, idaremizle, askeriyemizle, üniversitelerimizle, STK’larımızla, vekillerimizle, bakanlarımızla büyük bir uyum içerisinde bir şeyler yapmaya çalıştık. Varsa haklarımız hepinize helal ediyorum, sizlerin de helal etmesini istiyorum. Hepinizden Allah razı olsun.”