• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 30 Mayıs 2016 11:05

Biz ettik siz etmeyin dedi arsayı devrettiler!

Biz ettik siz etmeyin dedi arsayı devrettiler!
Kırkıncı Cemaati'ne bağlı Özel Güneş Eğitim Vakfı’nın Gülen Cemaati'nden çok düşük bir bedelle satın aldığı arsa ve inşaatı devlete hibe etti öğrenildi.

ERKHABER / GÜNCEL - "FETÖ'ye yardım ve yataklık" suçundan adli soruşturmaya uğrayan Kırkıncı Cemaati bünyesindeki Özel Güneş Okulları ile bu okulların bağlı bulunduğu Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Sönmez’in ise tahliye edildiği öğrenildi.

KARIŞIK

Erzurum’da gerçekleştirilen F ETÖ / PDY operasyonu Kırkıncı Cemaati’ne sıçramış cemaat bünyesinde bulunan Özel Güneş Okulları Eğitim Vakfı’nın da FETÖ'ye ait okul arsası ve binasını da çok düşük fiyata bünyesine kattığı tespit edilmişti.  Gerçekleştirilen operasyonda terör örgütüne yardım, yataklık ve mali kaynak aktarmak suçundan soruşturma başlatılan Özel Güneş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Sönmez, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından adı son zamanlarda sık sık FETÖ / PDY ile anılan Kırkıncı Cemaati 3 milyon beşyüz bin liraya satın aldığı arsa ve inşaatı bila bedel Milli Emlak’a devdetti.