• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 22 Aralık 2023 10:51

Bir akredite de tarım makineleri ve teknolojileri bölümüne

Bir akredite de tarım makineleri ve teknolojileri bölümüne
Son yıllarda eğitim alanında yaptığı girişim ve reformlarla adından söz ettiren Atatürk Üniversitesi; fakülte, program ve birimlerin yetkili merciler tarafından akredite edilme işlemlerini sürdürüyor.

ERKHABER / ERZURUM - Son yıllarda eğitim alanında yaptığı girişim ve reformlarla adından söz ettiren Atatürk Üniversitesi; fakülte, program ve birimlerin yetkili merciler tarafından akredite edilme işlemlerini sürdürüyor.
Bu kapsamda çalışmalarını tamamlayan Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE - European Network For Accreditation Of Engineering Education) tam üyesi olan Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Fakülteleri Eğitim Programlarının Akreditasyonu, (ZİDEK) Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümünü 2 yıl süre için akredite etti.
Atatürk Üniversitesindeki incelemelerine devam eden ZİDEK heyeti, ayrıca Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Programının akredite süreçlerini değerlendirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.
Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümünün akredite edilmesi ve Su Ürünleri Mühendisliği Programının değerlendirme sürecinde olması hasebiyle Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret eden ZİDEK Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Canan Abay, Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümünün Akreditasyon belgesini Rektör Çomaklı’ya takdim etti.
Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümünün akredite sürecinin değerlendirildiği ziyarette konuşan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesi fakülte, program ve birimlerinin hızla akredite edildiğini vurguladı.
Ekip üyelerinin akademik süreçler, fiziki altyapı ve idari işleyiş bakımından yaptığı inceleme ve ilgili kriterler göz önünde bulundurularak hazırlanan sonuç raporu doğrultusunda Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümünün ZİDEK tarafından akredite edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bu belge ile bölümün ilgili kriterler çerçevesinde kalitesinin tescillenmiş olduğunu söyledi.
ZİDEK değerlendirme takımının ayrıca Su Ürünleri Mühendisliği Bölümünü insan kaynakları, fiziki kaynak yeterliliği, teknoloji ve bilişim altyapısı ile akademik faaliyetler bakımından değerlendirdiğini aktaran Rektör Çomaklı, bu bölümün de en kısa zamanda akredite edileceğine inancının tam olduğunu ifade etti.

KARIŞIK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.