• Büyükşehir-1
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 08 Kasım 2020 15:23 Haber Girişi : 08 Kasım 2020 15:24

Bingöl: Azeri kardeşlerimizin zaferi, bizim de zaferimizdir

Bingöl: Azeri kardeşlerimizin zaferi, bizim de zaferimizdir
Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Azerbaycan'ın Şuşa zaferiyle ilgili bir mesaj yayınladı Bingöl, ''Azerbaycan'ın zaferi, bizim de zaferimizdir' dedi.

ERKHABER / ERZURUM - Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Azerbaycan'ın Şuşa zaferiyle ilgili bir mesaj yayınladı Bingöl, ''Azerbaycan'ın zaferi, bizim de zaferimizdir' dedi.

KARIŞIK

 

Bingöl mesajında şu ifadeleri kullandı;

 

Bugün güne Azerbaycan'dan gelen zafer haberinin sevinciyle başladık. "Tek millet, iki devlet" olarak Azerbaycan Ordusu, stratejik öneme sahip Şuşa'yı işgalden kurtardı.

 

Bu zaferden dolayı Azerbaycanlı kardeşlerimizi kutluyorum, Allah'tan nice büyük zaferlere imza atmalarını diliyorum. Hocalı şehitlerimizin intikamının savaş meydanında alınmasının mutluluğu bizler için tarifsizdir. Azeri kardeşlerimizin zaferi, aynı zamanda bizim de zaferimizdir.

 

Ermenistan işgalindeki Dağlık Karabağ'ın kurtuluşu için umutlarımız iyice artmıştır. Bu zaferle Ermenistan tarafından o şehirden çıkmak zorunda kalan Şuşalıların ve Azerbaycanlıların büyük özlemi sona erdi.

 

Şair "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır..

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.!" diyor.

 

Şuşa'nın savunmasında yüzlerce Azerbaycanlı kardeşimiz hayatını kaybetti, çok sayıda Azerbaycanlı esir düştü veya kendilerinden haber alınamadı. Yüzyıllardır Şuşa'nın gerçek sahibi olan Azerbaycanlılar, 28 yıl boyunca Azerbaycan'ın diğer bölgelerinde yaşamak zorunda kaldı.

 

Bu sebeple Şuşa'nın işgalden kurtarılışının anlamı bizler için büyüktür. Bugün Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte bizim bayramımızdır. Hüzünlü günler geride kalmış, bayram günlerimiz başlamıştır. 28 yıl sonra Şuşa'dan Ezân-ı Muhammedîler yükselecektir. Yaşadığımız mutluluğu anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor.

 

Azerbaycanlı kardeşlerimize, bu zafer yürüyüşünde başarılar diliyorum. Rabbim bizleri nice zaferlerde buluştursun''

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.