• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Temmuz 2019 23:07

Beklenen kitap 'Kongre Öyküleri' okurla buluştu...

Beklenen kitap 'Kongre Öyküleri' okurla buluştu...
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Hadi Kadıoğlu, Mustafa Kemal Paşa'nın Erzurum'a gelişi, kaldığı süre ve Kongre çalışmalarıyla ilgili olarak derlediği "Kongre Öyküleri" kitabını okuyucularla buluşturdu.

ERKHABER / ERZURUM - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Hadi Kadıoğlu, Mustafa Kemal Paşa'nın Erzurum'a gelişi, kaldığı süre ve Kongre çalışmalarıyla ilgili olarak derlediği "Kongre Öyküleri" kitabını okuyucularla buluşturdu.

KARIŞIK

Mustafa Kemal'in  Erzurum'a gelişi  ve devam eden "Milli Mücadele’nin 100. Yıl dönümü Kutlamaları Programı" kapsamında Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi'nin de önemli katkılarıyla, İstanbulkapı mekanında kitabın tanıtımı yapılarak öykülerden örnek verildi.

Prof. Dr. Kadıoğlu, Erzurum'un Türk ve Türkiye tarihinde kıymetli bir konuma sahip olduğunu belirterek, şehiri kıymetlendiren olaylardan birisinin de Türkiye'nin bağımsızlık ve özgürlüğe giden yolunun açıldığı, Cumhuriyet meşalesinin yakıldığı Kongre'ye ev sahipliği yapmış olduğunu ifade etti. Kongre'nin aynı zamanda Mustafa Kemal'in hemşehri ilan edildiği, mandanın reddedildiği, milli egemenliğin ilan edilip milli mücadelenin hazırlandığı süreç olduğunu anlatan Kadıoğlu, şunları söyledi:

"Yüz yıl önce cereyan eden bu olgunun günümüzle yakın ve sıkı ilişkisiyle tazeliğini korumaktadır. Bir vefa borcumuz vardı. Bu sebeple, Kongre'yi hatırlamak, hafızayı tazelemek ve sürecin kahramanlarını yâd etmek gerekiyordu. Çalışmamızda, öyküler gerçek olaylar etrafında yazıldı."

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Murat Ertaş da, tarihe, vatana, bayrağa ve şehre önemli bir vefa çalışması olan bu kıymetli eser için Yazar Kadoğlu'na müteşekkir olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Kadıoğlu daha sonra programa katılanlara kitabını imzaladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.