• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Bayrak skandalına ilk siyasi tepki MHP'den...

Bayrak skandalına ilk siyasi tepki MHP'den...
MHP İl Başkanı Karataş, Türkiye Kayak Federasyonu'nun açıkça Türk milletine ve Türk bayrağına hakaret ettiğini savundu...

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Kayak Federasyonu'nun Erzurum'da 19-21 Ocak tarihleri arasında yapılan Snowboard Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Snowboard Milli Takımı'na üzerinde Ay Yıldızlı Türk bayrağının işlendiği board ile yarıştırmasını ERKHABER'in ortaya çıkarmasının yankıları devam ediyor. ERKHABER'in gündeme getirdiği skandala ilk siyasi tepkiyi veren isim ise MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş oldu. ERKHABER'e özel açıklamalarda bulunan Karataş, açıkça suç işlendiğini savundu, "Türk bayrağına ve Türk milletine açıkça hakaret edilmiştir. Sorumlulardan mutlaka hesap sorulmalıdır" dedi. 

KARIŞIK

 

MHP İl Başkanı Karataş, yazılı açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:  19-21 Ocak tarihleri arasında ilimizde Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası gerçekleştirilmiştir. 

Şampiyonanın ilimizin adının duyurulmasını umut ederken, Türkiye Kayak Federasyonunun, büyük bir densizliğe imza attığını büyük bir öfkeyle görmekteyiz.

Aklı selim davranmasını beceremeyen federasyonun, Snowboard Cross Milli Takımı sporcularını, yarışmada üzeri Ay Yıldızlı Türk bayrağıyla süslenmiş snowboard tahtası üzerinde yarıştırması hadsizlikle ve de ihanetle eş değerdir.

Öncelikle Federasyon yetkilileri, “Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya bayrağın şekli yapılamaz” ibaresi bulunan Bayrak Kanunu’nun 7. Maddesine aykırı hareket ederek Türk Milletine ve Türk Bayrağına hakaret etmişlerdir.

O snowboard tahtasının tasarımını yapan da, baskısını yapan da, giyilmesini onaylayan da ve giymemek için itiraz etmeyip üzerine basan da en başta da Federasyon yetkilileri bizim gözümüzde suç işlemişlerdir.

Geçmiş tarihimizde 15’inde şimdiler de ise 20 li yaşlarda Mehmetçiklerimiz o bayrak için kanını dökerken, böyle bir saygısızlığı yapanlar art niyetlidir.

Rengi için kanımızı döktüğümüz al bayrağımız bizim namusumuzdur, şerefimizdir. Her kim şanlı bayrağımıza hakaret ederse kafasını ezmek boynumuzun borcudur.

Yetkililerin bir an önce bu aymazlığın hesabını sormasını bekliyoruz. 4 gündür Mehmetçiğimiz o bayrağın sonsuza dek dalgalanması için düşmanlarımızla savaşırken, ülkemiz alarm durumundayken, al bayrağımızı ayaklar altına alma cesaretini gösteren kişilerin hangi tarafta olduklarını ve neye vurgu yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyoruz. 

Yapılan bu hadsizlik hele hele böylesine bir ortamda yenilir yutulur türden değildir. Bunun hesabı mutlaka sorulmalıdır. Yetkililer bir an önce harekete geçmelidir.