• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 25 Nisan 2016 08:45

“Başkanlık Sistemi”nin coğrafyası (!)

“Başkanlık Sistemi”nin coğrafyası (!)

 

KARIŞIK

SİNAN ÖZÇAYLAK YAZDI....


AK Partililer neden başkanlık sistemi konulu konferansa gitmediler diye iki gündür medyada bas bas bağıranlar var. Ama kimse sormuyor ki konferansı veren hocanın uzmanlık alanı ne?

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hasbi Soylu verdi konferansı. Evet evet yanlış duymadınız coğrafya bölümü öğretim üyesi… Keşke konferansa gitseydim, gitmediğime çok üzüldüm, zira bir coğrafyacının “Başkanlık Sistemi” ile ilgili ne anlatacağını çok merak ettim. Hoca mesela  “Türkiye’nin dağlık bölgelerinde başkanlık sistemi uygulanamaz, ancak sahil şeridinde olabilir, özellikle kıyıya paralel olan bölgelerde bitki örtüsüyle uyum sağlayabilecek bu sistem, Çukurova ve Daphan Ovası'nda da  gayet iyi uygulanabilir” mi dedi?

Yani tarih bölümünden, siyasal bilgiler fakültesinden yada hukuk fakültesinden bir hoca bu konferansı verebilir de coğrafya bölümünden bir hocanın ki (hocanın yüksek lisansıda, doktorası da coğrafya üzerine) pek anlamlı gelmedi.

Salona AK Partililer gelmemiş…

Kimse acaba hocaya sordu mu "hocam sen öğrencilerini bile salona getirememişsin AK Partililer gelse ne olur gelmese ne olur?" Ya da "Hasbi hocam senin hiç eşin dostun, hısımın akraban yok muydu da bir elli kişi toplayamadın?"

AK Partililerin konferansa ilgi duymamalarının sebebi Hasbi Soylu isminin geçmişte Gülen cemaatiyle olan yakın ilişkilerinin bilinmesinden kaynaklanıyor olabilir mi?

Ya da hoca bu cemaat yaftasından kurtulmak için mi kendini bu konferanslara adadı?

Alanı coğrafya olmasına rağmen siyaset bilimiyle ilgili konferanslara çalıştı?

Neyse hocam siz önce öğrencilerinizi, akrabalarınızı, eşinizi dostunuzu bu konferanslara toplayın, sonra "şehir ilgi göstermedi, AK Partililer bizi görmezden geldi" deyin bence daha inandırıcı olursunuz!