• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Ağustos 2020 13:24

Başkanlardan 30 Ağustos mesajı...

Başkanlardan 30 Ağustos mesajı...

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolaysıyla birar mesaj yayımladı.

KARIŞIK

 

SEKMEN: 30 AĞUSTOS BU MİLLETİN ŞANI,ŞEREFİ DEMEKTİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “30 Ağustos Zafer Bayramı, şan ve şeref dolu mazimizin en kıymetli, en nadide ve paha biçilemez ziynetlerinden birisidir” dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sekmen, Türk milletinin tarihin her döneminde altın harflerle nice destanlar yazdığını vurguladığı mesajında; “Bu destanlar öyle akşamdan sabaha yazılmadı. Bu destanları yazan kalemler asırlar boyunca iman mürekkebiyle ıslandı, milli ruhla kavrandı; birlik, beraberlik ve bütünlükle korundu, kardeşlikle saklandı. Ve bu aziz millet yeri geldi kalemiyle, yeri geldi kelamıyla, yeri geldi kılıcıyla, yeri geldi top ve tüfeğiyle muazzez ve mukaddes bildiği vatan topraklarını hayasız hiçbir akına uğratmadı, işgallere, ihanet ve hıyanetlere asla geçit vermedi. Öyle ki, bugün üzerinden tam 98 yıl geçmiş olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile de, dilediği zaman neleri başarabileceğini; mihneti ve zilleti bir çırpıda nasıl aşabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Bu yüzden 30 Ağustos demek; bu milletin yere düşürülmeyen namı demek, şanı, şerefi ve izzeti demektir” ifadelerini kullandı.
“26 Ağustos 1071’den 30 Ağustos 1922’ye”
Türk tarihinde Ağustos ayının anlam ve öneminin çok büyük olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şunları kaydetti: “Türklerin Anadolu’ya girişi ve Malazgirt Meydan Muharebesi’nin zaferle sonuçlanması, bilindiği üzere 26 Ağustos 1071 tarihine denk gelmiştir. Necip milletimizin Anadolu’yu yurt edinmesini sağlayan bu zafer gibi, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ‘Büyük Taarruz’u başlattığı tarih de, yine bir 26 Ağustos günüdür. Dolayısıyla Başkomutanlık Meydan Muharebesi aslında tarihin bir tekerrürüdür. 1071’den bu yana kutlu, mukaddes ve muazzez bir davanın sancaktarı olan ecdadımızın tarihe not düştüğü kahramanlık kaydıdır. 30 Ağustos; şüheda kanlarıyla yoğrulmuş olan bu toprakların işgalden; hürriyetine sevdalı olan necip milletimizin esaret altına alınmaktan kurtulduğu gündür. Kutlu olsun! Birlik ve beraberliğimiz daim, ülkemiz ve milletimiz ilelebet kaim kalsın! İşte bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Elde ettikleri kutlu mertebeleriyle de gazilerimize huzur ve esenlik dolu nice yıllar diliyorum.”

 

UÇAR: MİLLETİMİZ, BAĞIMSIZLIĞINDAN VAZGEÇMEYECEĞİNİ 30 AĞUSTOS'TA İLAN ETMİŞTİR

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Uçar; “Vatanına, bayrağına ve toprağına sevdalı olan milletimiz; hürriyetine, huzur ve istikrarına göz dikenleri, her türlü hile ve fitneyi tertip edenleri yerlere yeksan etmiştir.” dedi.
Başkan Uçar, yayınladığı mesajda şunları söyledi; “Adaleti ve iyiliği kendine rehber edinmiş milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atarak, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini 30 Ağustos’ta kazanılan destansı zaferle tüm dünyaya ilan etmiştir.
Milletimiz hürriyet ve istiklalini yok etmeye çalışan düşman unsurlarına karşı aynı sese kulak vererek, aynı sözde birleşmiştir. Aziz Milletimiz şehit kanlarıyla yoğrulmuş olan topraklarımızı, bugüne kadar sarsılmaz imanı ve inancıyla korumuştur. Vatanına, bayrağına ve toprağına sevdalı olan milletimiz; hürriyetine, huzur ve istikrarına göz dikenleri, her türlü hile ve fitneyi tertip edenleri yerlere yeksan etmiştir.
Necip milletimizin feraseti, basireti; hain emelleri için ülkemizde oyunlar oynamaya çalışanlara ve çeşitli tuzaklar kuranlara asla prim vermeyecektir.
Millet olarak dün de bugün de şan ve şerefimizi Allah'ın izniyle hiçbir zaman yere düşürmedik, düşürmeyeceğiz de.
30 Ağustos zaferi ile tarihten silinmek istenen Türk Milleti’nin yeniden şahlanışını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, elde ettikleri kutlu mertebeleriyle de gazilerimize Cenab-ı Hakk’tan sağlık ve mutluluk dolu nice yıllar niyaz ediyorum."

 

BAŞKAN ORHAN: EMELLERİNE DÜN ULAŞAMADILAR,BUGÜN DE ULAŞAMAYACAKLAR

30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yıldönümü münasebetiyle Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, bir mesaj yayımladı.
Mesajında özellikle son yıllarda Türkiye'nin ekonomik ve savunma sanayisinde yükselişine mani olmak isteyen dış güçlerin harekete geçtiğine dikkat çeken Başkan Orhan, 30 Ağustos 1922 tarihinin istiklal mücadelesinin zaferle sonlandırdığı tarih olduğuna değindi. İşgalci güçler karşısında verdiğimiz destansı mücadele nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti vücut bulduğunu söyleyen Başkan Orhan, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin milletimizin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya gösterdiğini kaydetti. Başkan Orhan, sözlerini şöyle sürdürdü. "Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır. Bugün de ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hâkim olması için milletçe birbirimize kenetleniyor; istiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz. Herkes emin olsun ki ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast etmek isteyen güçler, devletimizi bütün azamet ve kudretiyle karşılarında bulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni darbe teşebbüsleriyle, terörle, tedhişle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yâd ediyorum."

 

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar da Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde bağımsızlık mücadelesinin kahramanlarını rahmetle yad etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.