• Büyükşehir-1
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 26 Ekim 2020 15:10 Haber Girişi : 26 Ekim 2020 15:22

BAŞKAN SUNAR'LA PALANDÖKEN TURU

BAŞKAN SUNAR'LA PALANDÖKEN TURU
Geçtiğimiz gün Palandöken İlçe Belediye Başkanı Muhammed Sunar’la sohbet ederken, "hadi sizinle bir ilçeyi gezelim" dedi. 
HABER / SİNAN ÖZÇAYLAK

 

KARIŞIK

ERKHABER / ERZURUM - Geçtiğimiz gün Palandöken İlçe Belediye Başkanı Muhammed Sunar’la sohbet ederken, "hadi sizinle bir ilçeyi gezelim" dedi. Meslektaşım Orkun Çizmeli ve Başkan Sunar’ın Özel Kalem Müdürü Murat Ay’la birlikte önce Yıldızkent’te Hüseyin Avni Ulaş Mahallesinde yeni yapılan "prestij caddesini" gezdik.

Gerçekten "işte yol böyle olur" dedirten projede, bisiklet yollarından, dinlenme kamelyalarına, ağaçlandırma ve yeşillendirmeden, şehir mobilyalarına, ışıklandırmaya her şey düşünülmüş. Biz mahalleye vardığımızda, çocuklar hemen sardı başkanın etrafını, Başkan çocuklara zimmet ettiği ağaçlarla ilgili sorular sordu. Kayak Yolu’nda oturan Orkun Çizmeli, “Başkanım vallahi kıskandım, Kayak Yolu’nda da böyle prestij caddeler istiyorum” demekten kendini alamadı. Evet belediyelerin en önemli görevlerinden biri yollar. Vizyoner olursanız, sırf yol yapmış olmak için yapmaz, prestij caddeler oluşturursunuz. Başkan Sunar’ı kutlamak lazım. Sadece Hüseyin Avni Ulaş Mahallesinde değil, Yıldızkent’te yeni yerleşim yerlerinin neredeyse tamamında ayağımız toz olmadı. Her yerde sıcak asfalt kaplamaların üzerinde yürüdük. 

Başkan Sunar sadece gelişmiş yerlerde yol çalışmalarını yürütmemiş, Abdurrahman Gazi Mahallesinde, Kazım Yurdalan’da, Yunus Emre mahallesinde, neredeyse asfaltsız yol yok. Kaldırımları yenilenmemiş mahalle kalmamış. Kısa sürede ve bütün maddi olanaksızlıklara rağmen bu gayret bu çaba, “helal olsun” dedirtti bizlere… 

 

 

Palandöken’de ilçenin içerisinde kalan Fen İşleri Şantiyesini de taşıyor başkan. Heyecanla anlatıyor, yeni alanı nasıl    Hazineden tahsis ettirdiğini. Yeni şantiye 1342 dönüm arazi üzerine kuruluyor ve çağın gerekleri düşünülerek yapılacak. 

 

 

 

Gelelim Kent Ormanı Projesine. Bakın Allah gani gani rahmet eylesin, Yakutiye’nin eski Belediye Başkanı Muhyettin Aksak, Saraybosna Caddesini açmıştı. Başkanın imza projelerinden biriydi. Bu gün bile Erzurum trafiğini rahatlatan o yoldan geçenler, başkana rahmet okuyor…

Kent Ormanı Projesi de bitirildiğinde Başkan Sunar’ın imza projesi olacak. "Gidin bir görün" derim, Başkan Sunar, inşaat hafriyatlarının döküldüğü, Palandöken dağına hiç de yakışmayan o alanı, bakın ne hale getirmiş. Yüzlerce Kamelya, suni oluşturulan göletler, dereler, üzerlerindeki köprüler, otoparkı, çay bahçesi, hatta restorantı ve günü birlik tesisiyle dağın parlayan yıldızı olacak. Seney projenin büyük bir kısmı tamamlanmış olacak, ve bu hizmet tamamen belediyenin kendi kaynakları ve ekipleri çalıştırılarak tamamlanıyor. Gerçekten Erzurum için, Palandöken için çok heyecanlandık… 

Başkan Sunar’ın yaptığı hizmetler, vatandaşta da karşılığını bulmuş. Gezi sırasında önümüzü kesen vatandaşlar, Sunar’a sıkıntı aktarmak yerine dua ediyorlar. Kazım Yurdalan Mahallesinde, Abdurrahman Gazi Mahallesinde, başkanı araçla gezerken görenler, sürekli önümüzü kesti, teşekkür ettiler. Özellikle çocukların "Başkan Amcası" olmuş Muhammed Sunar.  Çocuklar son derece rahat bir biçimde sanki bir tanıdıklarıyla sohbet edermiş gibi, isteklerini sıraladılar Başkana. Başkan da sanki büyük adamlarmış gibi onlarla uzun uzun sohbet etti. 

Bir buçuk yılda bu kadar işi başaran Başkan Sunar’ın ilçeyle ilgili hayalleri büyük. Bizimle paylaştı ama yazılmamak kaydıyla, zira başkan, “Bütçesini bulmadan, projesini oluşturmadan bunları paylaşmak istemiyorum.” dedi.  Bizde saygı duyduk. Ama öyle görünüyor ki Palandöken’de halkın memnuniyetini esas alan bir belediyecilik anlayışı bundan sonra hakim olacak

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.